15:22 31 Martie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.17
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  136040

  Acum puțin timp, presa i-a solicitat președintelui un comentariu despre situația din PSD. Spre deosebire de alte dăți, Iohannis a adoptat o poziție inedită pentru relația sa cu PSD.

  BUCUREȘTI, 20 sept — Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, președintele Iohannis a intrat la reuniunea informală a Consiliului European de la Salzburg. A stat de vorbă cu presa câteva minute, oferind câteva detalii despre reuniune, dar adoptând și o poziție neobișnuită pentru el în privința chestiunilor interne.

  "Tema principală este migrația și securitatea internă", a spus Iohannis". "Aseară am discutat despre chestiunea migrației, aspectele interne și chiar dacă este un summit informal, nu se iau decizii, se armonizează poziții"

  În opinia președintelui României, concluzia cea mai importantă este "trebuie să lucrăm repede la câteva regulamente care permit abordarea mai instituțională a fenomenului migraționist și relocarea migranților".

  Acum, în sesiunea de dimineață, particpanții la summit vor discuta despre "aspecte de securitatea internă, colaborarea judiciară, securitatea granițelor externe și chestiuni legate de Brexit", după cum a precizat Klaus Iohannis.

  "Comisia a venit cu o propunere corectă, Frontexul face o treabă corectă, iar România este foarte implicată în Frontex", a declarat președintele Iohannis.

  Evident, presa i-a solicitat președintelui un comentariu despre situația din (scandalul) PSD. Ori, spre deosebire de alte dăți, Iohannis nu a dorit să spună nimic!

  "Dați-mi voie să vorbesc despre politica internă acasă", a răspuns sec Klaus Iohannis, adoptând o poziție inedită pentru relația sa cu PSD.

  Să fie acesta un semnal — președintele își dă seama că bulgărele s-a pornit, nu mai e nevoie să fie împins?

  Tematic

  Iohannis nu răspunde provocării lui Teodorovici, care i-a dat o adevărată lecție!
  Șoc: Propaganda lui Iohannis, atac la trimisul lui Trump în România - "hărțuire sexuală"!
  Politolog: „Băsescu, Iohannis, Blaga, Ponta - s-au folosit şi sunt folosiţi de Securitate"
  Iohannis, incredibil: încurajează imixtiunea celui mai tupeist ”partener” străin!
  Ce a făcut soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, în prima zi de şcoală
  Iohannis s-a folosit de prima zi de școală ca să atace Guvernul
  Noua propunere la șefia DNA, ca și respinsă de Iohannis - greșeli fatale!
  Carmen Iohannis, la locul de joacă: „Vin în acest loc cu mare plăcere”
  Tagurile:
  Frontex, declarație, Klaus Iohannis, Salzburg


  Știrile Zilei