07:52 23 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Liviu Pop

  Liviu Pop, către UDMR: „Politicul nu se poate opune autonomiei universităţilor"

  CC BY 2.0 / Partidul Social Democrat / Reuniunea BPN al PSD
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  148 0 0

  Fostul ministru a reacţionat după ce liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că formaţiunea sa cere şi aşteaptă o remaniere în fruntea Ministerului Educaţiei Naţionale.

  BUCUREŞTI, 24 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Vineri, după şedinţa Consiliului Permanent al UDMR, preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, a declarat că ministrul Educaţiei, Valentin Popa, „a făcut nişte gesturi" cu care ei nu au fost de acord, dar nici măcar nu au fost consultaţi.

  Potrivit liderului UDMR, principalele probleme sunt legate de ordonanţa privitoare la predarea limbii române în şcolile cu predare în limba maternă, dar şi legat de UMF Târgu Mureş, a informat Sputnik încă de acum câteva zile. 

  Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Marian Pop, spune că legea despre care vorbeşte Kelemen Hunor, de fapt articolul despre care se face vorbire, este o reglementare care se poate aplica spre binele beneficiarului, în educaţia lui.

  În ceea ce priveşte predarea limbii române de către cadre didactice calificate, fostul ministru precizează că învăţătorul, împreună cu profesorul de limba şi literatura română pot preda împreună această oră.

  „Cât despre fuziunea dintre UMF Târgu Mureş şi Universitatea Petru Maior, cele două senate au decis fuziunea în baza autonomiei universităţilor şi au format, astfel, cea mai mare universitate de medicină din ţară", a scris Liviu Pop pe Facebook, adăugând că această universitate are ocazia să acomodeze programe de studiu din domeniul ingineriei şi al ştiinţelor socio-umane cu programe de medicină.

  „Politicul nu se poate opune în faţa autonomiei universităţilor", a explicat Pop, care a punctat că, dincolo de toate nemulţumirile, trebuie să se facă o politică a şcolii, nu o politică în şcoală.

  Tematic

  Ministrul Educaţiei şi secretarii de stat, salarii fabuloase – se justifică?
  Raluca Turcan: „Valentin Popa trebuie să părăsească imediat cabinetul Dăncilă!"
  TVR Cluj a ajuns în mâna UDMR-ului. Vezi partidul care a cedat în fața UDMR
  UDMR, surpriză despre suspendare - și cât timp poate să se gândească Iohannis
  Incredibil: Dragnea negociază cu UDMR chiar de ziua lui Avram Iancu!
  Tagurile:
  replică, atac, UDMR, Valentin Popa, Liviu Marian Pop, Kelemen Hunor, România


  Știrile Zilei