07:01 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Proteste la București

  Autodenunţ în tabăra #rezist - ameninţări la adresa unor oficiali

  © AFP 2019 / ANDREI PUNGOVSCHI
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  71501

  Unul din liderii celebrei mişcări #rezist va merge la Parchetul General - vrea să se denunţe pentru că l-a urmărit până acasă pe şeful CCR.

  BUCUREŞTI, 25 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Incidentul a fost postat şi pe Facebook, acolo unde a stârnit o serie de reacţii negative.

  Este vorba despre un filmuleţ care îi arată pe câţiva protestatari #rezist care îl apostrofează pe preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu. Printre aceştia se află Cristian Dide şi Marian Ceauşescu.

  Cristian Dide a scris, pe pagina sa de Facebook, un autodenunţ, în care spune că, după evenimentul cu Valer Dorneanu, au apărut foarte multe declaraţii publice cu privire la necesitatea începerii unei anchete de către Parchetul General.

  Acesta susţine că nu poate fi vorba de respect atâta timp cât aleşii neamului nu fac acest lucru.

  „Cât despre o purtare civilizată vă propun să ne reamintim episoadele din Parlamentul României, Şerban Nicolae, Bichineţ şi alţii. Totuşi, la capitolul civilizaţie se încadrează şi decenţa celor care furnizează servicii publice de stat, spitale, drumuri, parcări, lipsa acestora duce la lipsa de civilizaţie", a scris Dide.  

  Protestatarul precizează că astăzi urmează să meargă la Parchetul General pentru a-i solicita să înceapă o anchetă cu privire la atitudinea sa faţă de Valer Dorneanu şi a reamintit că pe 1 octombrie urmează să fie audiat la DIICOT cu privire la informaţiile pe care le are în legătură cu organizarea şi finanţarea protestului din 10 august.

  „Nu ne este frică de justiţie şi vrem ca aceasta să îşi facă treaba", a explicat Dide, care a adăugat că, dacă este cineva care crede că preşedintele Iohannis sau Laura Codruţa Kovesi nu vor fi apostrofaţi se înşeală, singura diferenţă fiind că „pe dânşii nu îi voi huidui, deoarece au încă respectul meu".

  Tematic

  Arşinel, palmă pentru protestatari: „Se adună şi nici nu ştiu pentru ce se adună"
  Știrea nopții: Savaliuc aruncă în aer #REZIST: protestele, comandate de afară! Video șoc!
  Scandal monstru: a murit un protestatar afectat la incidentele din 10 august
  Moartea protestatarului - reacții oficiale care dau totul peste cap
  Protestatar mort, acuzație gravă: "L-au momit să vină la București, criminalii dracului!"
  Turnură neașteptată în cazul protestului din 26 august: Andrei Năstase schimbă macazul
  Tagurile:
  autodenunț, Parchetul General, Rezist, protestatari, DIICOT, Cristian Mihai Dide, Valer Dorneanu, București


  Știrile Zilei