11:10 23 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.09
 • UAH0.63
  Ecaterina Andronescu

  De ce acceptă Ecaterina Andronescu să fie „ministrul de rezervă” al Guvernului?

  © Photo: Facebook Ecaterina Andronescu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1435 0 0

  Aceasta a confirmat propunerea - numirea sa atrage amintirea unor decizii controversate luate în trecut privitoare la educaţie.

  BUCUREŞTI, 27 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Demisia neaşteptată din fruntea Educaţiei a lui Valentin Popa a lăsat loc întrebării privitoare la cine îl va înlocui.

  Ecaterina Andronescu a explicat că Dragnea i-a propus portofoliul de la Educaţie, dar că nu i-a dat deocamdată un răspuns.

  Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a explicat cum trebuie să fie noul ministru al Educaţiei.

  În opinia sa, noul ministru al Educaţiei trebuie să fie un profesionist, un bun cunoscător al sistemului de învăţământ, un om care îşi doreşte ca şcoala românească să evolueze, nu să bâjbâie în privinţa măsurilor pe care le va lua.

  În data de 31 august 2018, când apăruseră primele informaţii referitoare la faptul că Dragnea i-ar fi propus funcţia de ministru al Învăţământului, Andronescu a spus că nu a primit nici o ofertă în acest sens şi că i s-ar părea ciudat să se întâmple acest lucru după scrisoarea deschisă anti-Dragnea.

  Nu a fost pentru prima dată când i s-a propus — sau au apărut informaţii pe surse despre acest lucru.

  În acest an, Andronescu a pierdut funcţia de ministru al Educaţiei în favoarea lui Valentin Popa, cel care a ocupat această funcţie până astăzi.

  În anul 2012, când s-a pus problema rămânerii Ecaterinei Andronescu ca ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta, Hăncescu era interesat doar de bani şi a declarat că o va susţine în lupta pentru un buget mai mare alocat învăţământului, după ce Andronescu afirmase că va încerca să obţină bani mai mulţi în 2013. Ecaterina Andronescu nu a rămas la cârma instituţiei.

  Numirea sa în funcţia de ministru al Educaţiei atrage amintirea deciziilor deloc inspirate pe care le-a luat de fiecare dată când a fost ministru al Educaţiei. Menţionăm că Ecaterina Andronescu a ocupat această funcţie în perioada 22 decembrie 2008 — 1 octombrie 2009 şi în perioada 2 iulie 2012 — 21 decembrie 2012.

  Amintesc, în acest sens, numai ordonanţa de urgenţă apărută în Monitorul Oficial în decembrie 2012, în ultimele zile ale Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei. Mai exact, noua măsură obliga peste 22.000 de cadre didactice din învăţământul preşcolar şi primar să facă o facultate dacă vor să îşi păstreze postul.

  Se pune, totuşi, întrebarea: de ce acceptă Ecaterina Andronescu să fie „ministrul de rezervă" al Guvernului pentru portofoliul de la Educaţie? Aceasta cu atât mai mult acum, când ecourile scandalului scrisorii anti Dragnea nu s-au stins…

  Tematic

  Scandalul Andronescu: Cristoiu, comentariu șoc - "Iohannis a dat semnal, instigă!"
  O adevărată conspirație contra Ecaterinei Andronescu, dezvăluită de "omul SRI"
  Ecaterina Andronescu îl scoate la tablă pe Liviu Dragnea - răspunsul întârzie
  Tagurile:
  Ministerul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, Liviu Dragnea, românia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei