12:08 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Nuclear warhead

  Israel: Teheranul încalcă acordul nuclear. Iran: Statul evreu elaborează arma atomică

  © Sputnik / Mihail Mokrushin
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  23810

  Reprezentanții celor două state au formulat grele acuzații reciproce, prima venind de la tribuna Adunării Generela a ONU.

  BUCUREȘTI, 28 sept — Sputnik. Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat că, în pofida obligațiilor asumate, Iranul deține la depozite secrete echipamente și materiale radioctive. Potrivit lui, datele au fost obținute de serviciile speciale ale statului evreu, drept confirmare el a demonstrat imagini luate de pe satelit și la fața locului.

  Netanyahu susține că locația este situată în apropiere de punctul în care era păstrată arhiva proiectului nuclear iranian, răpită și scoasă din țară de serviciile secrete ale Israelului.

  În replică, șeful diplomației de la Teheran, Mohhamad Zarif, a chemat Israelul să recunoască existența ”programului ilegal de înarmare nucleară” și să le deschidă inspectorilor înternaționali toate detaliile.

  ​Show-ul de la Adunarea Generală a ONU ”nu poate ascunde acel fapt că Israelul este unica țară din regiune care dezvoltă un program ”secret” și ”nedeclarat” de înarmare nucleară”, a scris Zarif pe Twitter.

  Tematic

  Parlamentarii din SUA și Rusia au discutat despre neproliferare nucleară
  Vulcanul Sakurajima, aflat în apropiere de o centrală nucleară, s-a reactivat brusc
  „Nu mai există amenințare nucleară din partea Coreei de Nord” - Trump pe Twitter
  Tagurile:
  acuzații reciproce, dezvoltare, programe nucleare, Mohhamad Zarif, Benjamin Netanyahu, Israel, Iran
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei