02:21 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Michel Barnier

  Barnier: România va avea un rol important în negocierile privind relaţiile UE-Regatul Unit

  © AFP 2019 / BARBARA GINDL / APA
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (559)
  155 0 0

  Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe Michel Barnier, negociatorul-şef al UE pentru Brexit. Aceştia au discutat despre stadiul actual al negocierilor şi paşii următori în procesul de retragere a Regatului Unit din UE.

  BUCUREŞTI, 2 oct — Sputnik, Doina Crainic. În cadrul întâlnirii cu Michel Barnier, Iohannis a reiterat sprijinul României pentru un proces ordonat şi previzibil al retragerii Marii Britanii, pentru a pune bazele unei viitoare relaţii cât mai apropiate între UE şi Regatul Unit, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

  „Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că România susţine continuarea unei cooperării strânse a UE cu Marea Britanie în domeniile de interes comun şi după retragerea acesteia din Uniune şi a arătat că, pentru ţara noastră, un acord în domeniul securităţii externe cu Marea Britanie prezintă un interes deosebit", se mai precizează în comunicat.

  De asemenea, Iohannis a menţionat că, în cadrul discuţiilor privind relaţiile viitoare, ţara noastră va pune în centrul obiectivelor sale cetăţeanul şi, de aceea, „susţine cu fermitate importanţa negocierii unui cadru de reglementare ambiţios în domeniul mobilităţii cetăţenilor, cu respectarea principiilor reciprocităţii şi nediscriminării", punctează Administraţia Prezidenţială.

  La rândul său, Michel Barnier a subliniat că România, în calitate de stat care va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2019, va avea un rol important în asigurarea cadrului instituţional necesar care să permită retragerea ordonată a Marii Britanii din UE şi în derularea negocierilor privind viitoarele relaţii dintre Uniune şi Regatul Unit, se mai arată în comunicat.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (559)

  Tematic

  Românii din Marea Britanie. "UE greșește crezând că nu va exista un Brexit fără acord"
  Românii în Marea Britanie. Decizie: ce imigranţi vor fi favorizaţi în sistemul post-Brexit
  Români din Marea Britanie, atenţionare: „Haosul chimic" ce ar putea urma după Brexit
  Tagurile:
  rol important, tratative, relațiile cu UK, Michel Barnier, Klaus Iohannis, Marea Britanie, UE, România


  Știrile Zilei