09:33 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  520155130

  În urma acestei dezbateri, în luna noiembrie este aşteptată şi adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European.

  BUCUREȘTI, 3 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Erau pregătiți să o facă de răs pe Viorica Dăncilă — și, prin ea, România. Dar, surprinzătoarea politiciană cu aparențe modeste a început brusc, trimițând de la început parlamentarii europeni în corzi: "Nu am venit să dau socoteală"!

  A fost poate cel mai bun discurs ținut de un politician român de la tribuna legislativului Europei — având chiar valențe epice, iar ca fundament propoziția "Cer respect pentru poporul român!"

  "Pentru cine vrem să construim un sistem viabil de justiţie în România — pentru MCV, pentru politicieni?", întreabă Dăncilă, care răspunde: "Trebuie să facem o justiţie corectă pentru cetăţeni, Justiţia trebuie să fie garanţia că drepturile cetăţeneşti sunt respectate!"

  Iar lecția de demnitate în Parlamentul European a continuat: "Milioane de români s-au aflat sub ascultare în numele anticorupției", a spus Dăncilă, adăugând că au fost șantaje pentru a fi obținute mărturii false! "Nimic despre toate astea în rapoartele MCV!", atrage atenția premierul român!

  "Cer oficial să se spună cine a redactat rapoartele — cine a omis aceste abuzuri din Justiție?", a răsunat clar, în limba română, cererea fermă a premierului României, reducând la tăcere auditoriul!

  Despre mitingul din 10 august, adus în discuție de criticii României, Dăncilă a respins răspicat acuzațiile la adresa Jandarmeriei Române!

  "A intervenit la un miting neautorizat împotriva unor manifestanţi violenţi care au încercat să ocupe clădirea Guvernului", a spus premierul român. "Nu pot accepta sub nicio formă ca Jandarmeria Română să fie acuzată de acţiuni şi proceduri practicate peste tot în Europa".

  Iar în final, premierul României le-a mai dat o ultimă lecție celor ce vor ca România să fie o colonie: "Vrem să vă fim parteneri, dar vrem să vă fim parteneri egali", a încheiat Viorica Dăncilă discursul care a uimit Parlamentul European.

  Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei Tudorel Toader se află de marţi la Strasbourg, unde au avut discuţii punctuale cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, pe tema legilor justiţiei. Întâlnirea a avut loc în contextul în care, luni seară, Timmermans a criticat dur România şi a avertizat Guvernul că ar putea fi adus în faţa istanţei pentru legislaţia vizând sistemul judiciar şi situaţia statului de drept.

  Știrile Zilei