14:50 20 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului European

  Viorica Dăncilă revine - rafale nimicitoare pentru atacatorii României! Sunt praf!

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4571161

  "Am vrut un dialog constructiv, dar mi-am dat seama că există multă dezinformare - nu acuz pe cei care au spus aceste lucruri, ci pe cei care stau în spatele acestora"

  BUCUREȘTI, 3 oct — Sputnik, Evan Răutu. Vizibil eliberată de încărcătura discursului cu care a uimit Europa, Viorica Dăncilă a revenit la tribuna Parlamentului European pentru a da replici la criticile și mai ales la atacurile eurodeputaţilor. Fără să exagerăm, putem spune că replicile premierului român au fost nimicitoare pentru adversari!

  În primul rând, Viorica Dăncilă a pus punctul pe i, explicând că în PE există multă dezinformare din cauza transferului luptelor politice interne la nivelul structurilor din UE.

  "Am vrut un dialog constructiv, dar mi-am dat seama că există multă dezinformare și nu acuz pe cei care au spus aceste lucruri, ci pe cei care stau în spatele acestor dezinformări", a spus Dăncilă — arătând spre persoana cea mai vinovată: Monica Macovei! "Știu despre dezinformările dvs.", i-a spus în față Dăncilă.

  Principalului adversar, Frans Timmermans, Dăncilă i-a dat mai multe… palme de fier, învelite în catifeaua unui limbaj ales, politicos.

  "Cu siguranță vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția", a spus premierul, completând — "azi, domnul ministru Tudorel Toader va merge la Comisia de la Veneţia. România este o țară proeuropeană și nu se va abate de la parcursul european — vă spune o fostă colegă a dumneavoastră".

  Dar, i-a mai spus Dăncilă lui Timmermans și celorlalți europarlamentari — "nu am să ignor vocea poporului".

  "Martoră este larga susținere populară pe care o avem în România — ascult pe toată lumea și vreau un dialog constructiv, care să fie corect pentru România și UE", a punctat Dăncilă.

  În treacăt, i-a transmis o replică ironic — mustrătoare eurodeputatului Laurențiu Rebega, care de la grupul naționalist a trecut la Victor Ponta: "Domnul Rebega, poate ar trebui să vă gândiți că ați fost ales pe listele PSD", i-a spus premierul.

  În final Dăncilă a mai mai dat o lecție de comportament, mai ales românilor care își critică țara dincolo de limite admisibile. "România este divizată, dar eu vreau să aduc unitate", a spus Dăncilă.

  "Să nu încercăm, indiferent de grupul politic, să ne învrăjbim unii pe alții", a continuat premierul. "Împreună trebuie să conturăm viitorul UE începând cu anul viitor — ceea ce avem de îndreptat vom îndrepta".

  Vom avea dialog, sunt dispusă dialogului, a spus Dăcilă de pe poziția celui care a arătat că știe să scoată și sabia, la nevoie.

  "Parlamentul European nu este inamicul meu", a dat asigurări Dăncilă."Am fost europarlamentar nouă ani și nu o să mă abat niciodată de la valorile europene", a amintit Dăncilă, care a conchis interesant: "Poate nu toate lucrurile sunt așa cum trebuie să fie".

  Așadar, o lecție de comportament, de demnitate și de logică politică oferită de premierul român.

  Tematic

  Viorica Dăncilă - lecție de demnitate în Parlamentul European! Le-a rupt gura!
  Norica Nicolai, discurs dur în PE - propunere şoc pentru Timmermans
  Tagurile:
  Parlamentul European, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei