07:49 23 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Elena Udrea

  Judecător din Costa Rica, despre şansele Elenei Udrea de a nu fi extrădată

  © Photo: Facebook / Elena Udrea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  130610

  După ce Elena Udrea a fost reţinută în Costa Rica, circulă mai multe vresiuni referitor la posibilităţile de extrădare a acesteia.

  BUCUREŞTI, 5 oct — Sputnik. Solicitat de Antena3, un judecător din Costa Rica a explicat care sunt şansele ca Elena Udrea să nu fie extrădată, având un copil mic născut acolo.

  Astfel, judecătorul Celso Gamboa a menţionat că e vorba de statutul de refugiat politic.

  "Statutul de refugiat politic îi poate oferi acestei femei posibilitatea de a rămâne în Costa Rica. Trebuie să stim care sunt motivele (cauzele) pentru care Costa Rica să-i ofere statutul de refugiat politic", a precizat acesta pentru Antena3.

  Judecătorul costarican a spus că, în cazul extrădării Elenei Udrea, copilul ei ar putea rămâne în grija unei instituţii de acolo.

  "Dacă o persoană este un refugiat politic aici, în Costa Rica, iar Costa Rica i-a oferit protecție unei persoane, în acest caz nu poate fi extrădată. Este o situație complicată. Dacă tatăl copilului, familia copilului este aici, în Costa Rica, el (n.r., copilul) poate rămâne aici. Dar în cazul în care copilul nu are familia în Costa Rica, țara are o instituție care poate avea grijă de copil. Copilul nu poate fi extrădat împreună cu mama lui, fiindcă este costarican", a menţionat judecătorul pentru sursa citată.

  Tematic

  Ce se va întâmpla cu bebeluşul Elenei Udrea după reţinerea acesteia
  Va fi extrădată Elena Udrea? Ce spune Tudorel Toader
  Ştirea nopţii: Elena Udrea şi Alina Bica - reținute în Costa Rica (VIDEO)
  Tagurile:
  Extrădare, Copil, Elena Udrea, Costa Rica


  Știrile Zilei