17:46 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Traian Băsescu

  Băsescu atacă BOR, iar la PS: „îi voi considera egali în drepturi și pe homosexuali”

  © AFP 2019 / JOHN THYS
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  103111

  Fostul şef de stat a scris pe pagina sa de Facebook o postare în care îi atacă pe liderul PSD şi pe Preafericitul Daniel, susţinând că aceştia au crezut că vor avea beneficii de pe urma procesului electoral.

  BUCUREŞTI, 8 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Eşecul răsunător al Referendumului a scos la suprafaţă din nou răfuielile politice din ţara noastră.

  Fostul preşedinte Traian Băsescu, actualmente senator al Partidului Mişcarea Populară, a avut o reacţie halucinantă după invalidarea procesului electoral, acesta susţintând că rezultatul este o dovadă a faptului că românii şi-au luat singuri diploma de maturitate europeană.

  „Preafericitul Daniel şi Preacondamnatul Dragnea au împins poporul român în aventura unui referendum din care fiecare a crezut că va avea mari foloase de creştere a propriei autorităţi şi credibilităţi în faţa românilor", a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.

  Acesta a adăugat că Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a bizuit pe capacitatea armatei PSD de activişti şi primari de a-i „mâna pe români la vot", iar Dragnea a contat pe capacitatea armatei de preoţi de a-i mâna pe enoriaşi la vot după slujba de duminică.

  Neparticiparea la vot a fost catalogată de Băsescu drept o lecţie usturătoare pe care românii au dat-o celor doi oficiali amintiţi anterior. Care sunt consecinţele pentru Biserica Ortodoxă Română şi pentru Partidul Social Democrat? Ei bine, fostul şef de stat susţine că efectele sunt majore pentru societatea românească, pentru credibilitatea BOR, a Guvernului şi a PSD-ului, plus banii cheltuiţi.

  Postarea are şi un Post Scriptum, în care Băsescu a ţinut să explice că poziţia sa este una favorabilă familiei formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie şi că în acest spirit îşi va educa şi cei patru nepoţei, dar că îi va considera egali în drepturi şi pe cei care trăiesc în familii monoparentale şi pe homosexualii care trăiesc în parteneriat civil.

  „PS — Rămân un susţinător al familiei formată prin căsătoria dintre o femeie şi un bărbat şi aşa o să-mi educ cei patru nepoţei, dar îi voi considera egali în drepturi şi pe cei care trăiesc în familii monoparentale şi pe homosexualii care trăiesc în parteneriat civil”.

  Tagurile:
  Homosexuali, Atac, BOR, PSD, Preafericitul Patriarh Daniel, Liviu Dragnea, Traian Băsescu, România


  Știrile Zilei