19:26 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Comisia Europeană

  Nou scandal la Bruxelles. Membru PSD atacă Guvernul Dăncilă de față cu oficialii

  © REUTERS / Vincent Kessler
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  70001

  A spus că nu mai acceptă insulte din partea Guvernului român faţă de munca pe care o face, subliniind că se fac eforturi supraomeneşti pentru a evita pierderile de fonduri.

  BUCUREȘTI, 8 oct — Sputnik, Daniel George Nistor. Comisarul european Corina Creţu (PSD) s-a arătat vizibil iritată luni, la Bruxelles, într-o conferinţă de presă la Bruxelles susţinută împreună cu preşedintele Comitetului Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz.

  "În cazul României, am făcut eforturi extraordinare, în sensul că am fazat foarte multe proiecte în valoare de 3 miliarde de euro. Practic, am degrevat bugetul naţional de 3 miliarde de euro, bani care ar fi fost pierduţi", a spus Crețu, potrivit News.ro

  "Am ajuns la o rată de absorbţie pentru perioada 2007-2013 de peste 90%, în condiţiile în care în 2014 am preluat-o de la sub 50%. Am aprobat proiecte retrospective, adică proiecte realizate dar pentru care statul român plătea credite BEI şi BERD, am preluat salariile tuturor lucrătorilor pe fonduri europene. S-au pierdut 2 miliarde de euro din păcate în domeniul cel mai vulnerabil şi cel mai necesar pentru România, acela al transporturilor", a continuat aceasta.

  Oficialul CE a precizat că, la ora actuală, La Comisia Europeană este în analiză un singur proiect major: metroul Otopeni-Gara de Nord.

  "Autorităţile române au solicitat schimbarea programului de infrastructură mare. Dânşii ne-au dat nişte deadline-uri care au fost deja depăşite cu mult. Din partea noastră există toată disponibilitatea, dar atâta vreme cât nu avem proiecte nu avem ce analiza şi nu avem deci ce finanţa. Mai simplu de atât nu văd", a afirmat comisarul european.

  În final, Crețu a spus răspicat: "Chiar vreau să vă anunţ public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României faţă de munca pe care o fac".

  Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a aprobat luarea de poziție a Corinei Crețu.

  "Sunt convins că este animată de foarte bune intenţii. Cred că ce spune are mai mult decât un sâmbure de adevăr, pentru că şi Corina Creţu, Comisia Europeană, are fondurile care sunt alocate pentru acest exerciţiu financiar, dar într-adevăr proiectele trebuie să fie pregătite. Nu se pot da bani — vă dăm bani şi faceţi ce vreţi cu ei", a declarat Tăriceanu.

  Tematic

  Șerban Nicolae șterge pe jos cu #REZIST! Provocare lansată de senatorul PSD!
  "Apel la unitate și la colaborare" după "Lista nominală a semnatarilor scrisorii din PSD"
  PSD lovește la buzunar companiile străine. Impozitele care cresc puternic
  Tupeu maxim - Guvernul și PSD dau peste nas Germaniei!
  "Lista puciștilor din PSD - cele 28 de nume" - iată ce confirmă Dragnea
  Decizie fermă: "Ei nu vor mai fi!" - în PSD "este o limită peste care nu se va trece!"
  Lider PSD: "Categoric există un plan, guvernul să fie dat jos până la 1 ianuarie"
  Liviu Dragnea dă cărțile pe față: iată cum au acționat "puciștii" din PSD
  PSD - în trei cuvinte: Eleganță, Umilință, Ipocrizie
  Ședința PSD e inutilă, chiar acum Maior face cărțile la Washington - cu Fifor în față!
  Consilierul politic al fondatorilor PSD dezvăluie "Miza jocului cretin făcut de puciști"
  Tagurile:
  Comisia Europeană, Karl-Heinz Lambertz, Călin Popescu Tăriceanu, Corina Crețu, Bruxelles, România


  Știrile Zilei