14:02 18 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.41
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Tudorel Toader

  Toader a dat lovitura – un adevărat șoc în Justiție, va provoca reacții dure

  © AFP 2019 / Daniel MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  7273250

  ”Din momentul intrării în vigoare, procurorul general are un termen în care să asigure buna desfăşurare a activităţii Secției, care va prelua de la DNA dosarele în curs dar şi cele soluţionate”

  BUCUREȘTI, 10 oct, Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, ministrul Justiției a anunțat emiterea unei Ordonanțe de Urgență prin care devine operațională secția de anchetă a magistraților.

  Emiterea acestei Ordonanțe este o adevărată lovitură dată sistemului. Așa cum s-a aflat, la DNA exista o secție care investiga magistrații — și s-a descoperit că majoritatea magistraților aveau dosare deschise.

  Noua Ordonanță schimbă datele problemei, odată cu operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, care va fi formată din 15 procurori. Pentru ocuparea acestor posturi se va organiza un concurs.

  Guvernul a adoptat astăzi ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru operaţionalizarea secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, a anunțat ministrul de la tribuna Guvernului, motivând decizia:

  "Pe data de 23 iulie, a intrat în vigoare legea 207 pentru modificarea legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Printre altele, legea 207 prevede înfiinţarea acelei mult discutate secţii speciale pentru investigarea infracţiunilor din justiţie".

  Toader a arătat că încetează astfel blocajul creat, prin lipsa de competență a DNA și nefuncționarea secției.

  Ministrul Justiției a detaliat și cum va organizată Secția: Concursul pentru şef şi pentru o treime dintre procurori se va organiza printr-o Comisie de concurs formată din 4 membri CSM, dintre care un procuror şi trei judecători. Candidaturile se depun la CSM.

  Din momentul intrării în vigoare, procurorul general are un termen în care să asigure buna desfăşurare a activităţii Secției.

  Secţia va prelua de la DNA dosarele în curs dar şi cele soluţionate, aflate în arhivă.

  Tagurile:
  ministrul justiției, DNA, Tudorel Toader, România


  Știrile Zilei