00:58 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Mihai Fifor, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea și Mahai Tudose

  Ultima oră: Probleme în Coaliție – interese străine și ale ALDE pun în pericol Guvernul!

  © Photo: Facebook / Călin Popescu Tăriceanu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  161060

  Grupul Tăriceanu nu dorește să cedeze nimic, alimentând comentarii că ar exista niște obligații ale fostului premier de a respecta unele înțelegeri mai puțin cunoscute

  BUCUREȘTI, 12 oct, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Șoc la final de săptămână! Întâlnire la vârf în Coaliție, între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Cei doi au discutat la Parlament despre legea Offshore. Problemele dintre cel două tabere nu au fost rezolvate, spun diverse surse,  fapt dovedit și prin decizia de a se întâlni din nou săptămâna viitoare.

  Mai mult, surse citate de Mediafax spun că Liviu Dragnea și Călin Tăriceanu au decis că săptămâna viitoare va avea loc o ședință a comisiilor parlamentare de specialitate în care să se reexamineze mai multe aspecte din proiectul legii offshore.

  Întâlnirea a fost prefațată de un schimb dur de replici între doi parlamentari care s-au implicat mult în această lege — fiecare de o parte a baricadei. Astfel, Andrei Gerea (ALDE), fost ministru al Economiei și al Energiei, l-a acuzat pe Liviu Pleșoianu de răspândirea de informații false pe această temă.

  Replica lui Liviu Pleșoianu, poate cel mai implicat parlamentar PSD în salvarea resurselor naturale românești, a fost extrem de dură. Iată un pasaj semnificativ:

  "Cu cât #TUPEU îmi vorbiți dumneavoastră mie despre „Coaliție", câtă vreme sunteți CHIAR DUMNEAVOASTRĂ cel care a spus, acum câteva zile, EXACT asta: „La Comisia de Industrii există o altă miză. Cu modificările de azi, cineva nu dorește ca exploatarea gazelor din Marea Neagră să înceapă și se dorește practic continuarea importurilor de gaze din Rusia. Practic noi închidem, nu mai dăm nici o șansă exploatării din Marea Neagră." — Chiar nu vă e măcar puțin #JENĂ, distinsule #GEREA!? Îmi dați mie lecții despre „coaliție", în condițiile în care tocmai ce-ați spus despre PSD că face jocurile Rusiei? Am tot așteptat (degeaba) să vă cereți scuze pentru ce ați spus la Realitatea TV, preluat fiind de Digi24 și G4Media (Tăpălagă)…"

  Pleșoianu repusese pe tapet anterior faptul că problemele majore ale exploatărilor din Marea Neagră provin din felul în care guvernul condus de Călin Tăriceanu a decis concesiunile — și a stabilit/acceptat redevențele.

  Este clar că s-a ajuns la un impas, ALDE — de fapt, grupul Tăriceanu — nedorind să cedeze nimic, fapt care alimentează comentariile că ar exista niște obligații ale fostului premier de a respecta unele înțelegeri mai puțin cunoscute.

  Tematic

  Victor Ciutacu aruncă bomba: combinație Tăriceanu... Iohannis!
  Atac la unificarea naționaliștilor cu implicarea României. Tăriceanu îl acuză pe Cioloș
  Azi, premieră în politică: Tăriceanu îl înfruntă pe "șeful Statului paralel"
  ALDE vrea un FBI european care să-i vâneze pe naționaliști. Cum va reacționa Tăriceanu?
  Avertisment dur pentru Dragnea şi Tăriceanu: „Îi vor alerga românii pe stradă"
  Tăriceanu dă iar lovitura - anunț care șochează și are o țintă clară
  Pleșoianu, lecție pentru Tăriceanu: "Ministrul ALDE sfidează logica și bunul simț"
  Ingrid Mocanu, mesaj teribil pentru Dragnea și Tăriceanu: "Vise rupte de realități!"
  Tăriceanu recunoaște: "Iată ce aș opri ca președinte al României"
  Tăriceanu, dezmințire ciudată - sau avertisment mascat...
  Anunț bombă – Dragnea și Tăriceanu boicotează recepția de Ziua Națională a SUA
  Tagurile:
  Legea offshore, Coaliție, Guvernul, ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei