07:56 07 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Premierul României, Vasilica-Viorica Dăncilă

  Acum: Cutremur uriaș în România – Viorica Dăncilă este în fruntea pregătirilor - VIDEO

  © Photo : Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  94630

  Precizări extrem de importante ale secretarului de stat Raed Arafat, prezența premierului Viorica Dăncilă poate duce la adoptarea de măsuri concrete

  BUCUREȘTI, 13 oct, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cutremur cu magnitudinea de 7.5 pe scara Richter în România — o știre înspăimântătoare! Dar, din fericire, nu este ceva real, cel puțin deocamdată, ci un exercițiu de mare amploare care are loc la această oră sun conducerea secretarului de stat Raed Arafat.

  Exercițiul are loc la nivel național, iar cu această ocazie a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, situat în localitatea ilfoveană Ciolpani.

  Exercițiul „SEISM 2018" presupune intervenția după cutremur cu magnitudinea de 7.5 pe scara Richter, a început la ora 9.00 și aplică în teren "Concepția naționale de răspuns post-seism".

  La exercițiu participă, în stare de alertă, toate unitățile subordonate ale IGSU, iar echipaje de pompieri din țară se deplasează spre București.

  La orele prânzului a sosit la Ciolpani și Premierul României pentru a partica la ședința Comitetului National pentru Situații Speciale de Urgență.

  Precizăm că Raed Arafat a lansat în prealabil un Apel în care explică despre ce este vorba și cere populației să nu se panicheze.

  "Nu avem informaţii când apare un cutremur", transmite Ararfat. "Nimeni să nu se panicheze că noi facem exerciţiile acestea, cândva poate să apară ceva, iar Bucureştiul este o zonă care este supusă riscului seismic".

  Îi asigur pe toţi că faptul că facem un exerciţiu nu înseamnă că mâine va fi un cutremur, a subliniat Raed Arafat.

  Exercițiul este și o recapitulare a "sfaturilor care sunt date", precizează Arafat, "cum să reacţioneze în cazul unui cutremur, să intre pe aplicaţia DSU sau pe portalul fiipregătit.ro şi să verifice filmele şi indicaţiile".

  "Şi pentru populaţie acest exerciţiu poate să ajute la o recapitulare a modului de reacţie", spune Arafat, menționând un aspect important: "Ştim cu toţii că Centrul vechi este o vulnerabilitate mai mare în Bucureşti", chestiune pe care ar fi bine să o înțeleagă și Primăria Capitalei, adăugăm noi. Să menționăm că exercițiul are loc sub monitorizarea Comisiei Europene și a NATO.

  Prezența premierului în cadrul exercițiului poate duce la un rezultat concret — măsuri pentru sprijinirea directă a celor care doresc să îți consolideze locuințele, dar nu au suficiente mijloace financiare.

  Tematic

  Viorica Dăncila: Am votat pentru valorile în care eu cred
  Dăncilă dă bani, poți primi până la 60.000 de lei. Vezi unde te încadrezi
  Cel mai mare succes al Guvernului Dăncilă. Toți românii câștigă - analiză
  Nou scandal la Bruxelles. Membru PSD atacă Guvernul Dăncilă de față cu oficialii
  Veste bună de la Dăncilă: Guvernul dă bani tuturor românilor... care sunt "cuminți"
  SONDAJ: De acord cu atitudinea și discursul Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European?
  Viorica Dăncilă o desființează pe Macovei! Surpriză însă - iată cine a promovat-o!...
  Viorica Dăncilă revine - rafale nimicitoare pentru atacatorii României! Sunt praf!
  În timp ce Dăncilă se lupta cu Europa, Parlamentul a făcut o manevră dubioasă!
  Tagurile:
  Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei