21:06 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  23999141

  ”Tăcerea era dată în schimbul unei protecţii de care domnia sa cu siguranţă s-a bucurat pe timpul celor două mandate, la fel ca în cazul fratelui preşedintelui”

  BUCUREȘTI, 14 oct, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Facem precizarea încă de la început că știrea de senzație a acestei zile are la bază "sursele" jurnalistului Stelian Negrea, și a fost difuzată de Realitatea TV, neexistând alte surse care să confirme.

  Negrea susține că informația ar trebui să "le dea fiori" lui Traian Băsescu, George Maior și Florian Coldea, dar și că "FBI ar fi interesat de afacerile desfășurate în perioada regimului Băsescu".

  "Tăcerea domniei sale de până acum a avut ceva din filmele cu mafioţi", a declarat Negrea. "Tăcerea era dată în schimbul unei protecţii de care domnia sa cu siguranţă s-a bucurat pe timpul celor două mandate pentru că, la fel ca în cazul fratelui preşedintelui, pare că a existat o protecţie contrainformativă".

  Stelian Negrea susține că Udrea are multe informații care i-ar putea incrimina pe cei trei, deși e greu de crezut că Maior, sau chiar Coldea, ar avea secrete ascunse față de unele servicii americane — dar, sigur, nu față de toate…

  Udrea este depozitarul unor secrete, spune Negrea, care nau adaugă că este "şi trezorierul unor afaceri uriaşe făcute pe timpul celor două mandate ale lui Traian Băsescu".

  "Porecla ei pe timpul celor două mandate era "Doamna" şi toate marile afaceri erau vămuite pe la domnia sa", afirmă jurnalistul. "Nu puteai să vorbeşti de o afacere uriaşă sau de o afacere consistentă în România fără să ai aprobarea domniei sale".

  În privința faptului că Udrea a acceptat să declare (tot) la FBI, Negrea nu dă multe amănunte: "Udrea, conform surselor noastre, ar fi acceptat să colaboreze cu investigatorii FBI", a spus Negrea.

  "Poate aflăm nişte lucruri cutremurătoare (…) Udrea ar putea indica persoane interpuse, circuite financiare", a declarat Stelian Negrea la Realitatea TV, subliniind că "atât Udrea, cât şi Alina Bica pot pune la dispoziţia anchetatorilor probe solide".

  Din informațiile noastre, publicate în ziua arestării Elenei Udrea, aceasta ar fi căzut de acord nu cu FBI, ci cu conducerea (politică) de la București, iar serviciile americane ar fi aflat de câteva mesaje și întâlniri în acest sens — și au intervenit imediat.

  Menționăm că afaceri uriașe derulate pe vremea mandatelor lui Băsescu au fost făcute de firma americane.

  Informațiile deținute de Elena Udrea și Alina Bica "pot da substanţă şi pot transforma nişte informaţii, nişte bănuieli în probe juridice", a declarat Stelian Negrea, fapt confirmat de multe persoane implicate în politică.

  Până la această oră nu există o reacție a vreunuia dintre cei despre care se vorbește în știre. Pe de altă parte, este foarte posibil ca știrea să aibă ca "inițiator" o filieră pe care Daniel Dragomir o numește "culoarul" presei.

  Tematic

  Arestarea lui Udrea – spectacol organizat de Predoiu, Meleşcanu, Toader
  Ultima oră: Iubitul Elenei Udrea rupe tăcerea! Declarație cu multe înțelesuri...
  Savaliuc ne contrazice: cine e în spatele arestării Elenei Udrea. ”Viața ei e în pericol!”
  Judecător din Costa Rica, despre şansele Elenei Udrea de a nu fi extrădată
  Informație șoc: de ce a fost reținută Udrea, ce se află în spate - lovitură totală!
  Ce se va întâmpla cu bebeluşul Elenei Udrea după reţinerea acesteia
  Va fi extrădată Elena Udrea? Ce spune Tudorel Toader
  Ştirea nopţii: Elena Udrea şi Alina Bica - reținute în Costa Rica (VIDEO)
  Tagurile:
  Realitatea TV, FBI, Stelian Negrea, George Maior, Florian Coldea, Elena Udrea, Traian Băsescu, România


  Știrile Zilei