06:10 08 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  73640

  ”Traian Băsescu nu doar că minte, dar demonstrează și că nu cunoaște legea pe care a girat-o - să vedem "cât l-a furat statul" de când e PSD la guvernare!”

  BUCUREȘTI, 15 oct, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Afirmația lui Băsescu că ar fi fost "furat de stat" la calcularea pensiei a fost urmată de o replică dură a ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu.  "M-am convins încă o dată că Traian Băsescu NU CUNOAȘTE LEGEA PENSIILOR GIRATĂ DE EL ÎNSUȘI", a reacționat Olguța Vasilescu.

  "Face niște calcule din care reiese că "statul l-a furat" atunci când nu i-a actualizat rata inflației în 2017", explică Vasilescu, atrăgând atenția — "Păi, conform legii lui, rata inflației luată in calcul la pensia din 2017 este ultima raportata de INS, adică cea din 2016, adică zero!".

  Pe principiul legii lui, explică ministrul Muncii, "pensiile nu ar fi trebuit să crească în 2017, deși guvernarea PSD le-a majorat de doua ori prin creșterea punctului, de la 871 la 917 și de la 917 la 1000, și a eliminat contribuțiile plus impozitul de 16 la suta de la pensiile sub 2000 lei, în timp ce la cele peste 2000 l-a scăzut de la 16 la 10 la suta".

  "Așadar, Traian Băsescu nu doar că minte, dar demonstrează și că nu cunoaște legea pe care a girat-o și că uită că atunci când nu a putut tăia pensiile cum își dorea, fiindcă CCR nu a fost de acord, a impozitat pensiile și tot le-a scăzut".

  Mai mult, Oana Vasilescu îi mai aruncă în față lui Băsescu un alt fapt: "Toate taxele și impozitele puse pe pensii de Băsescu au fost eliminate de guvernarea PSD!".

  "Îl conjur pe Traian Băsescu să spună cât este pensia lui pe contributivitate!", îl provoacă Olguța pe fostul președinte. "Cât era in 2016 și cât este acum! Ca să vedem "cât l-a furat statul" de când e PSD la guvernare!"

  Lia Olguța Vasilescu a postat acest mesaj pe pagina sa de Facebook, iar până acum Traian Băsescu nu a avut replică.

  Tematic

  S-a pus cu cine nu trebuia: Olguța și Claudiu Manda îl fac praf pe Țuțuianu!
  Revoluție! Olguța Vasilescu aduce schimbarea așteptată de 5 milioane de români
  Olguța Vasilescu anunță o schimbare istorică. Va fi LEGE
  Reacție puternică în scandalul PSD, Olguța dă o lecție de comportament!
  Gabi Firea atacă Guvernul și pe Olguța Vasilescu – dar e făcută praf!
  Olguța Vasilescu, necruțătoare. Avertizează că Iohannis pune în pericol...
  Știrea zilei: Olguța și-a luat revanșa - demers de importanță maximă!
  Olguța declară război total: "Am nervi... toți acești oameni vor plăti!"
  Tagurile:
  pensie, PSD, Olguța Vasilescu, Traian Băsescu, România

  Știrile Zilei