19:16 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3783110

  "Iohannis are interesul să fie oameni din vechea gardă, președintelui îi convine situația actuală, să nu vină cine nou care să urgenteze dosarele în care apare el".

  BUCUREȘTI, 16 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Păstrarea propunerii ca Adina Florea să fie noua șefă a DNA a stârnit multe comentarii, majoritatea fiind favorabile ideii că președintele Klaus Iohannis o va respinge.

  Una dintre cele mai avizate opinii este a lui Răzvan Savaliuc, jurnalistul de investigații care observă și cunoaște în detaliu ceea ce se întâmplă în lumea Justiției.

  "Cred că va președintele Iohannis va tergiversa răspunsul și va respinge propunerea numirii Adinei Florea la DNA", consideră Savaliuc, comentând că președintele își va "întemeia refuzul pe avizul CSM".

  Iohannis a și spus că are încredere în CSM, ca respecta deciziile CSM, atrage atenția Răzvan Savaliuc. Dar, Iohannis mai are un interes major, de data asta personal, atrage atenția fondatorul publicației "Lumea Justiției".

  "Iohannis are interesul să fie oameni din vechea gardă", spune jurnalistul, "lui îi convine situația actuală, să nu vină cine nou care să urgenteze dosarele în care apare el".

  Desigur, e vorba nu doar de dosarul retrocedării celebrei case din Sibiu, ci există informații privind afacerile uriașe cu terenurile din Șelimbăr, care l-ar viza pe fostul primar al Sibiului, actualul președinte al statului.

  În privința faptului că Tudorel Toader a insistat cu numirea unei persoane avizate negativ de CSM, Răzvan Savaliuc este convins că ministrul știa ce face.

  "Sunt convins că Tudorel Toader a făcut special asta, pentru ca Iohannis să nu mai poată respinge o a doua propunere", a declarat Răzvan Savaliuc la Antena 3, referindu-se la posibilitatea președintelui statului de a refuza o primă propunere venită de la Guvern (ministrul Justiției) privind procurorul șef al DNA. 

  Tematic

  Savaliuc a dat lovitura nucleară contra lui Iohannis, e oficial!
  Savaliuc promite ferm: ”De azi tremură cei care au făcut înțelegeri secrete!”
  Savaliuc ne contrazice: cine e în spatele arestării Elenei Udrea. ”Viața ei e în pericol!”
  Savaliuc lovește din nou: BANI în plic pentru #REZIST, detalii incredibile!
  Savaliuc, lovitura maximă: Droguri la #REZIST - complicație la nivel înalt!
  Flash: PSD reacție radicală, măsuri oficiale vizând #REZIST după dezvăluirile lui Savaliuc
  Știrea nopții: Savaliuc aruncă în aer #REZIST: protestele, comandate de afară! Video șoc!
  Tagurile:
  Propunere, DNA, CSM, Toader Tudorel, Klaus Iohannis, Răzvan Savaliuc


  Știrile Zilei