18:10 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  7416211

  "Asta nu știe că nu se reprezintă doar pe ea, o tută care făcea furori în județul ei, acolo, în calitate de fată de blănar la concurență cu măcelarii și cu șefii de aprozar".

  BUCUREȘTI, 16 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Atitudinea de superioritate afișată de Klaus Iohannis în fața premierului Dăncilă și aluziile la adresa "gafelor" acesteia s-ar putea să înceteze. Aceasta pentru că ieri, în vizita de stat din Italia, Iohannis a comis mai multe gafe pe care camerele video le-au surprins — iar presa le-a comentat dur.

  Astfel, primit de preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Giuseppe Conte, Iohannis a făcut o gafă de protocol chiar la solemnitatea salutului gărzii de onoare, aşa cum se poate observa în înregistrarea video de mai jos.

  Iohannis a creat chiar un moment de confuzie, plecând înainte de a-i fi adresată invitația, greșind și direcția.

  În plus, gestul nefiresc de care Iohannis pare că nu mai scapă, acela de a-și aranja haina chiar în timpul unei solemnități, l-a făcut din nou, chiar când dădea mâna cu înaltul oficial italian. Și încă de trei ori, după cum se vede în video.

  Vizita familiei prezidențiale la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Italiei fost extrem de criticată de presă, de data aceasta datorită lui Carmen Iohannis! Aceasta a purtat o rochie de o lungime nepotrivită pentru ocazie — și pentru vârsta sa — cu volănașe de culoare roz și acoperită cu un voal transparent…

  "Băi frate, pe proasta asta chiar n-o învață chiar nimeni să se îmbrace, măcar atunci când merge prin biserici, catedrale, la ziduri sfinte, când se întâlnește cu papi, cardinali, preoți, călugări și alți d`aștia?", a izbucnit cunoscutul jurnalist Mirel Curea, redactor șef adjunct la Evenimentul Zilei.

  Cum să te duci îmbrăcată așa la o Arhiepiscopie?— întreabă uimit Curea, referindu-se apoi la imaginea ciudată ci oameni ai Bisericii în sutane… și "prima doamnă" în volănașe!

  "Păi, rochie d-asta cu care i-a spart pe călugării aia astăzi in Italia, cu volănașe, tutuuri și pănglicuțe poartă fetițele la grădiniță, la serbări, și prostituatele din bordelurile unde se satisfac fantezii pedofile", a scris Curea pe Facebook.

  Iar cunoscutul investigator încheie postarea cu un regret firesc — dar și cu un reproș adresat lui Carmen Iohannis.

  "Asta nu știe că nu se reprezintă doar pe ea, o tută care făcea furori în județul ei, acolo, în calitate de fată de blănar la concurență cu măcelarii și cu șefii de aprozar, ci este oglinda unei întregi țări, a milioane de românce, femei superbe, elegante, fermecătoare și cu bun simț?"

  Am reprodus acest text, în toată duritatea sa, pentru că este opinia unuia dintre cei mai importanți jurnaliști români — remarcabil prin anchetele și analizele sale.   Știrile Zilei