22:22 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Klaus Iohannis

  Ghinion! Iohannis face o nouă gafă - e record prezidențial! - VIDEO

  © Photo : Facebook / Klaus Iohannis
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  308280

  Cu noua greșeală, Iohannis a realizat un… ”maraton ala gafelor” la Roma, ceea ce-l pune într-o situație inferioară premierului Dăncilă, care a avut o prestație impecabilă la Ankara

  BUCUREȘTI, 16 oct, Sputnik, Evan Răutu. "Klaus Iohannis face un maraton al gafelor, la vizita oficială din Italia!", comentează jurnalistul Cristi Șelaru de la agenția "Știri pe surse".

  Alți jurnaliști au comentat mult mai dur, mai ales că stilul superior, profesoral, arogant chiar al lui Iohannis îl face o țintă în cazul propriilor gafe.

  După ce a gafat ca un demnitar începător în fața premierului italian Conte, Iohannis a recidivat în fața unei doamne celebre al Italiei — primarul Romei, Virginia Raggi.

  Astfel, la intrarea în clădirea istorică a primăriei din Roma, Iohannis nu a băgat de seamă că grupul oficial s-a oprit, deci urma o ceremonie, așa că a început să urce de unul singur scările edificiului.

  Ceremonia consta în primirea înalților oaspeți în sunet de goarne, ceea ce Iohannis a ignorat, comițând o nouă gafă. Carmen Iohannis a sesizat gafa și l-a atenționat, iar președintele român a coborât în marșarier!

  După cum se vede în imagini, o persoană din grupul oficialităților i-a dat repede explicații și indicații. Atitudinea ciudată a continuat, la urcarea pe impunătoarea scară a Primăriei din Roma.

  Iohannis s-a oprit și a salutat larg, cu un zâmbet de vedetă sportivă, un grup de imigranți români. Gestul a contrastat vizibil cu sobrietatea decentă a primarului Romei și a celorlalte oficialități, la fel cum la întâlnirea cu premierul Italiei, Iohannis a încercat parcă o imitație a stilului spectaculos al lui Donald Trump. Ceea ce nu i-a ieșit, secvența cu Iohannis zâmbind exagerat de larg fiind mult prea artificială chiar și pentru un politician, darămite pentru un șef de stat.

  "Este vizibilă atitudinea descumpănită a preşedintelui român, care arată că nu ştie exact ce urmează, conform protocolului", scrie sursa citată, caracterizând foarte corect situația în care s-a aflat Iohannis. Greșeală  a protocolului prezidențial? Greu de crezut… Superficialitate arogantă a lui Iohannis? Mai curând…

  Cert e că Iohannis a realizat, într-adevăr, un "maraton ala gafelor", ceea ce-l pune într-o situație inferioară premierului Dăncilă, care, în același timp, a avut o prestație impecabilă într-una dintre cele mai pretențioase capitale la capitolul protocol istoric, Ankara. 

  Tematic

  Românii din Italia, important: Ce a discutat preşedintele Iohannis cu omologul său italian
  Iohannis, gafe ridicole filmate în Italia! Celebru jurnalist o face praf pe "prima" Carmen
  Răzvan Savaliuc: "Ce interes personal are Iohannis, iată ce va face"
  Tudorel Toader trece peste CSM și trimite lui Iohannis propunerea pentru DNA!
  Bomba zilei: oamenii lui Rareș Bogdan își fac partid! Acuzație surpriză pentru Iohannis!
  Savaliuc a dat lovitura nucleară contra lui Iohannis, e oficial!
  Victor Ciutacu aruncă bomba: combinație Tăriceanu... Iohannis!
  Iohannis acuzat grav - iată de ce timorează jandarmii: "Ajungi la haos"
  Iohannis la ONU, ironizat dur de un jurnalist român: „Mega interes pentru discurs..." FOTO
  Tagurile:
  scara, gafă, video, Cristi Șelaru, Klaus Iohannis, Roma, Italia


  Știrile Zilei