05:05 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Elena Udrea

  Elena Udrea revine – două ținte de ultimă oră ale controversatei politiciene  

  © AP Photo / Narcis Pop / Mediafax
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  162430

  Manevră a Elenei Udrea contra unor personaje folosite de DNA pentru a o lovi și în alt dosar de prim rang – posibile implicații ulterioare de prim rang

  BUCUREȘTI, 18 oct - Sputnik, Evan Răutu. Elena Udrea nu renunță la bătălie. Cel puțin așa se pare… Chiar dacă este în arest în Costa Rica, puternica și controversată figură a politicii românești face o mișcare inteligentă, care dă de gândit multora.

  Mai exact, fostul ministru a cerut, prin avocatul său, ca Dinu Pescariu și Ana Maria Topoliceanu, denunţători în dosarul Hidroelectrica, să fie puşi sub urmărire penală.

  Se pare că beneficiau de o înțelegere cu procurorii DNA, care au clasat faptele pentru care erau acuzați Pescariu și Topoliceanu în dosar.

  În schimb, în același dosar, Elena Udrea e acuzată că ar fi primit 5 milioane de dolari mită pentru a interveni la Ministerul Economiei și la Hidroelectrica în favoarea firmei Energy Holding. Intenția era ca firma patronată de Bogdan Buzăianu să beneficieze de tarife preferențiale de la instituțiile menționate.

  În dosar mai apar patronii media Dan Andronic și Radu Budeanu. Buzăianu, supranumit ”cel mai deștept băiat din Energie”, este și un apropiat al lui Călin Tăriceanu, președintele ALDE insistând în negocieri ca partidul său să gestioneze domeniul Energiei.

  Revenind la cererea formulată de Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, conform Antena 3, să reamintim că Pescariu a fost folosit ca o adevărată armă contra ”blondei de la Cotroceni”.

  ”La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu - Mihail a formulat denunţ cu privire la săvârşirea unor fapte de corupţie de către Udrea Elena Gabriela”, notau procurorii în dosarul Microsoft.  Din denunţul formulat rezultă că, în anul 2013 pe fondul cercetărilor efectuate de DNA ca urmare a plângerii formulată de Fujitsu Siemens Computers în legătură cu derularea contractului de licenţiere Microsoft şi a măsurilor asigurătorii dispuse de autorităţile austrice pe conturile sale din Elveţia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiţie”.

  Reamintim că în acest din urmă mare dosar, autoritățile SUA au oferit protecție lui Alexandru Bittner, principal personaj și beneficiar al afacerii, care se află actualmente la o fermă din Texas.

  Tematic

  Informație șoc: de ce a fost reținută Udrea, ce se află în spate - lovitură totală!
  Savaliuc ne contrazice: cine e în spatele arestării Elenei Udrea. ”Viața ei e în pericol!”
  Ultima oră: Iubitul Elenei Udrea rupe tăcerea! Declarație cu multe înțelesuri...
  Arestarea lui Udrea – spectacol organizat de Predoiu, Meleşcanu, Toader
  Judecător din Costa Rica, despre şansele Elenei Udrea de a nu fi extrădată
  Tagurile:
  Arest, Politicieni, Ținte, Elena Udrea


  Știrile Zilei