01:51 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1948120

  Toader, jurist emerit, membru al Comisiei de la Veneția, l-a trimis la colț pe Iohannis, așa cum un profesor universitar, rector de faimoasă universitate, îl poate trimite pe un profesor de liceu.

  BUCUREȘTI, 19 oct, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ziua de azi a ridicat cota meciurilor politice la cel mai înalt nivel! Astfel, după ce  a scandalizat opinia publică prin prestația sa europeană, președintele Iohannis revine cu un atac la cel mai mediatizat ministru al Guvernului, Tudorel Toader. Motivul: raportul Comisiei de la Veneția. Iată câteva pasaje esențiale din ”Poziția” președintelui: 

  ”Președintele Klaus Iohannis consideră că, din dorința de-a favoriza pe cei care au probleme cu legea, coaliția PSD – ALDE prejudiciază iremediabil nu numai statul de drept (…) ci și toate eforturile unei întregi națiuni pentru care valorile fundamentale europene sunt incontestabile.

  Președintele României condamnă ferm comportamentul iresponsabil al Ministrului Justiției care sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneția în cuprinsul Ordonanței de Urgență 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni.

  Președintele Klaus Iohannis menționează că acesta este un nou episod dintr-un lung șir de decizii controversate luate de acest ministru în timpul mandatului său. În acest mod, Ministrul Justiției și-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-și prezenta demisia din funcție”.

  Deci, Iohannis i-a cerut demisia ministrului Justiției, așa cum, în alte cîteva rânduri, a cerut demisia premierului. De data asta însă, nu a mai dat peste o persoană plină de bun simț și modestie ca Viorica Dăncilă, ci peste un jurist emerit, membru al Comisiei de la Veneția, care l-a trimis la colț pe Iohannis, așa cum un profesor universitar, rector de faimoasă universitate, îl poate trimite pe un profesor de liceu.

  ”Într-o lume normală, este inadmisibil ca Președintele Republicii să aștepte demisia Ministrului Justiției pentru proiecte de acte normative care nu au fost inițiate, elaborate sau promovate de către Ministerul Justiției - mă refer la modificările aduse Codului penal si Codului de procedură penală!”, i-a răspuns Tudorel Toader.

  Și pentru că s-a referit la ”o lume normală”, Toader îi recomandă din nou lui Iohannis să se informeze și să se documenteze, adică să pună mâna pe carte – și apoi să vorbească.

  ”Rămâne valabil ceea ce afirmam și în cursul zilei de ieri - este preferabil ca întâi să ne documentăm apoi să vorbim!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook,  realizând astfel o premieră: Iohannis e primul președinte al României care este pus la punct în așa hal!

  Au fost multe reacții în urma acestei postări, dar cea mai semnificativă mi s-a părut a lui Valentin Pintilescu, om de afaceri: ”Începe să se simtă că vă vine rândul la Președinția României, mulți or să vă ceară să plecați acasă, cu sau fără "documentare"!”.

  Perfect adevărat, ministrul Justiției, prin popularitatea câștigată și prin felul curajos și doct de a se prezenta în orice situație, a câștigat mulți simpatizați, devenind unul dintre cei despre care românii spun că ar fi un excelent candidat la prezidențiale.

  Tematic

  Tudorel Toader trece peste CSM și trimite lui Iohannis propunerea pentru DNA!
  Demisie șoc de la Ministerul Justiției - după scandalul ”femeia și Tudorel”
  I-a ajuns! Designerul lui Carmen Iohannis, mesaj tăios pentru critici
  Iohannis, greșeală imensă! Propriii lui oameni îl fac praf, Ciutacu îl desființează!
  Tagurile:
  Comisia de la Veneția, Toader Tudorel, Claus Iohannis

  Știrile Zilei