15:18 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Miniștrii de Interne a României și Italiei - Carmen Dan și Matteo Salvini

  Șoc la București: celebrul Salvini susține ”dreptul suveran” contra Bruxelles-ului

  © Facebook / Carmen Dan
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  6644141

  Susținerea omului politic italian este un atu major pentru guvernul român – și o dovadă că una dintre cele mai importante democrații europene susține principiul suveranității deciziei naționale

  BUCUREȘTI, 23 oct, Sputnik, Evan Răutu. ”Bombă: Salvini anunță sprijinul guvernului italian pentru puterea de la București, contra Bruxelles-ului: «E dreptul suveran al oricărui popor de a aproba propriile legi»”, scrie ”Gazeta românească”. 

  Reacția ”Portalului numărul 1 de știri din diaspora” este firească, pentru că Matteo Salvini, vicepremierul italian, noul ”copil teribil” al politicii europene a făcut, la finalul declarațiilor de presă o nouă afirmație care va face ocolul presei din România și de pe continent.

  ”Prietenia dintre popoarele român și italian și guvernele român și italian nu se poate decât îmbunătăți”, a spus Salvini, ”și noi, ca și voi, avem un raport complicat cu instituțiile europene în această perioadă”, a declarat, cu un zâmbet sugestiv Salvini.

  Dar, omul politic italian nu s-a mulțumit cu aluzii, ci a exprimat direct sprijinul pentru conducerea României, în condițiile în care aceasta dorește să-și exprime voința suverană.

  ”Am asigurat-o pe colega mea (Carmen Dan, n.n.), în numele guvernului italian, că noi vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor de a propune și aproba în Parlament propriile legi, chiar dacă de la Bruxelles sosesc veto-uri sau amenințări”, a spus Salvini.

  Vicepremierul și ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a fost prezent azi la București pentru câteva ore, prilej cu care a discutat cu ministrul Carmen Dan probleme legate de relația bilaterală legată de domeniul afacerilor interne, dar și al securizării granițelor.

  ”Comunitatea română din Italia este de peste un milion de persoane și este evident că greșelile celor puțini nu trebuie să se răsfrângă asupra celorlalți”, a declarat elegant Salvini,  care a mulțumit ”autorităților române și serviciilor de securitate care și-au adus contribuția la prinderea celor care comit infracțiuni”.

  De asemenea, Salvini a invitat-o pe Carmen Dan în Italia, a lăudat sistemul taxei unice din țara noastră și a mulțumit pentru ”siguranța garantată miilor de cetățeni și întreprinzători italieni” din România.

  Un singur comentariu: în contextul actual, susținerea dinamicului om politic italian este un atu major pentru guvernul român – și o dovadă, primită chiar la București, că una dintre cele mai importante democrații și culturi europene susține principiul suveranității deciziei naționale, dincolo de pretențiile structurilor de la Bruxelles.

  Tematic

  Matteo Salvini a transmis un mesaj Chișinăului
  Românii din Italia, în alertă: Circulara Salvini ordonă evacuarea caselor ocupate ilegal
  Salvini acuză conducerea UE de spirit distructiv
  Salvini a spus cine sunt "inamicii Europei" care au adus "frica" (VIDEO)
  Matteo Salvini pentru Sputnik: "Trebuie să creăm o nouă Europă"
  Lovitură pentru Bruxelles: Salvini candidează la șefia Comisiei Europene
  Tagurile:
  București, România, Carmen Dan, Italia, ministrul afacerilor interne, Matteo Salvini
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei