04:58 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române

  Ioan - Aurel Pop: „Dacă îmi veţi demonstra că Uniunea Europeană e o realitate palpabilă…”

  © Photo: Facebook / Ioan Aurel Pop
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  191990

  Preşedintele Academiei Române susţine că ideea naţională ne-ar putea ajuta să construim Europa, cu condiţia ca această idee să fie corectă.

  BUCUREŞTI, 23 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Ioan – Aurel Pop a precizat că el consideră că în minţile tinerilor de astăzi există o idee naţională „speriată şi plăpândă” pentru că unii confundă ideea naţională cu naţionalismul şi confundă naţionalismul cu şovinismul sau cu xenofobia.

  „Dar ideea naţională ne-ar putea ajuta dacă e corectă, curată şi frumoasă, să construim Europa”, a precizat Pop tinerilor prezenţi luni seară în sala Auditorium Maximum.

  Întrebat dacă românii de azi mai au un ideal naţional, preşedintele Academiei Române a răspuns că el, personal, nu vede o altă alternativă. Mai mult, acesta a cerut celor prezenţi să îi demonstreze că idealul internaţional al globalizării funcţionează sau că Ungaria şi Polonia s-au răzgândit şi nu mai promovează anumite tipuri de legi care le îndepărtează de Uniunea Europeană.

  „Şi dacă îmi veţi demonstra că Uniunea Europeană e o realitate palpabilă pe care o putem vedea în timpul vieţii, atunci i-aş putea înţelege pe acei tineri care înlocuiesc idealul naţional cu idealul internaţional, ca să nu zic internaţionalist", a spus Ioan-Aurel Pop, potrivit monitorulcj.ro

  De asemenea, istoricul clujean a mai afirmat că persoanele care susţin că naţiunile ar trebui desfiinţate pentru că în numele lor şi pentru ele s-au purtat altădată războaie fac o greşeală de logică şi a adăugat că războiul din Troia s-a purtat în numele dragostei dintre Elena din Troia şi Paris şi nimeni nu a cerut, din acest motiv, desfiinţarea iubirii.

  Tematic

  Mircea Diaconu face praf Bruxelles-ul, dă exemplu de curaj și atitudine!
  Bruxelles-ul îngenuncheat: Trump se declară ”naționalist”
  Șoc la București: celebrul Salvini susține ”dreptul suveran” contra Bruxelles-ului


  Știrile Zilei