18:51 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Lia Olguța Vasilescu

  Olguța, în cărți pentru o funcție uriașă! Propuneri tari pentru guvern!

  © Photo: Facebook / Lia Olguța Vasilescu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  219141

  Olguța Vasilescu a demonstrat atât la Ministerul Muncii, cât și la Primăria Craiovei, că e capabilă de proiecte mari - e unul dintre puținii demnitari care se pot lăuda cu așa ceva

  BUCUREȘTI, 23 oct, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai bine informate agenții din domeniul politic, DC NEws,

  a prezentat azi o listă, realizată conform unor surse proprii, care vizează schimbările din Guvern.

  Iată lista, așa cum a transmis- agenția lui Bogdan Chirieac și Val Vâlcu:

  Niculae Bădălău - vicepremier

  Lia Olguța Vasilescu - Ministerul Dezvoltării

  Felix Stroe - Ministerul Transporturilor

  Rovana Plumb - Ministerul Muncii

  Ecaterina Andronescu - Ministerul Educației

  Valer Daniel Breaz - Ministerul Cercetării

  Matei Călin - Ministerul Tineretului și Sportului

  Cert este că, până la ora actuală, nimeni nu a venit cu o replică sau o dezmințire – nici măcar cei doi ”disidenți” de pe listă, Niculae Bădălău și Ecaterina Andronescu.

  Ministerul care i se propune Oanei Vasilescu este de o importanță extraordinară, fiind, după ministerul Finanțelor, cel care gestionează cele mai mari fonduri. De asemenea, de Ministerul Dezvoltării chiar depinde evoluția în termen scurt și mediu a multor regiuni sau domenii de activitate. Ori, un Oana Vasilescu a demonstrat atât la Ministerul Muncii, cât și la Primăria Craiovei că este capabilă să ducă la îndeplinire proiecte mari. Și e poate unul dintre puținii demnitari care se pot lăuda cu așa ceva.

  Ecaterina Andronescu este, fără doar și poate, cel mai calificat șef pe care l-a avut Învățământul după 1989. Un singur comentariu – trebuie să vadă cum va repara greșeala fundamentală a desființării liceelor profesionale.

  Felix Stroe are experiență mare în domeniul Transporturilor, (re)numirea lui nu ar fi o surpriză, ci doar o curiozitate.

  Rovana Plumb este unul dintre cei mai experimentați oameni politici, inclusiv în domeniul Muncii, deci ar fi o alegere excelentă, poate chiar și dublată de o funcție de vicepremier.

  Niculae Bădălău este un om politic lucid, care a dovedit caracter și verticalitate – uneori deranjantă pentru conducerea partidului. Este un negociator, un om de echilibru, deci extrem de potrivit pentru funcția de vicepremier.

  Valer Breaz, chiar dacă mai puțin cunoscut în politică, este totuși șeful unei importante instituții de învățământ din Transilvania, ceea ce spune multe.

  Despre propunere de la Tineret și Sport, sunt puține de zis, pentru nu prea se mai poate vorbi de acest domeniu, decât ca o sinecură de partid sau un mod de a alimenta cu fonduri unele firme.

  În concluzie, dacă ”sursele” DC News au dreptate, sunt niște propuneri de bună calitate, poate chiar garanții pentru o bună guvernare.

  Tematic

  Revoluție! Olguța Vasilescu aduce schimbarea așteptată de 5 milioane de români
  S-a pus cu cine nu trebuia: Olguța și Claudiu Manda îl fac praf pe Țuțuianu!
  Olguța îl face zob pe Băsescu: ”Nu doar că minte, dar nici nu mai recunoaște!...”


  Știrile Zilei