09:52 21 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Tudorel Toader

  Nouă lovitură cumplită pentru Augustin Lazăr! Tudorel Toader punctează!

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  6664110

  O acuzație gravă, care a dărâmat mai multe personalități, este formulată acum contra Procurorului General – au fost prezentate dovezi.

  BUCUREȘTI, 2 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Campania de dezvăluiri care îl vizează pe procurorul general Augustin Lazăr pare a ajunge la un punct culminant. Aseară, una dintre cele mai puternice redacții de investigații, cea a televiziunii Antena 3, a prezentat dovezi în favoarea unei acuzații extrem de grave: PLAGIAT.

  Și nu orice plagiat, ci unul care se referă la proiectul de management propus de Augustin Lazăr care, conform datelor Antena 3,  ”este copiat de la fostul Procuror General, Tiberiu Nițu”.

  ”În proiectul de management al lui Tiberiu Nițu, dumnealui explică foarte clar tot ce vrea să facă cu Ministerul Public și ia fiecare punct în parte”, a declarat Berta Popescu, senior-editor Antena 3.  ”Am ajuns însă la final, unde am găsit o anexă, practic o prezentare pe scurt a proiectului. Toate punctele, toate disfuncționalitățile pe care le-a găsit Tiberiu Nițu sunt copy-paste în proiectul de management al domnului procuror Augustin Lazăr”.

  Acuzația e susținută și de agenția ”Știri pe surse”, care confirmă – ”Cele mai multe pasaje identice se regăsesc la capitolele „Disfuncționalități și măsuri” privind activitatea Ministerului Public, între cele două (proiecte) există similitudini destul de mari și unele pasaje par copiate”.

  Știri pe surse prezintă și cele două documente, cele două proiecte de management.

  Capitolul problemă: „Disfuncționalități și măsuri”
  Capitolul problemă: „Disfuncționalități și măsuri”

  Este de precizat că proiectul lui Tiberiu Nițu datează din 2013, iar al lui Augustin Lazăr din 2016.

  Pe de altă parte, agenția citată redă și o declarație a lui Augustin Lazăr, care explică asemănările:

  Tudorel Toader
  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU

  ”Toate proiectele manageriale sunt făcute după analizele Ministerului Public și reprezintă continuitatea unor priorități ale MCV”, a declarat Lazăr. ”Nimeni nu brevetează ceva ce nu a mai fost în activitatea Ministerului Public - aceleași probleme sunt transmise de la un mandat la altul pentru a fi continuate în proiectele următoare, iar tabelele fac parte din analizele Ministerului Public”.

  Am preluat problemele de continuat, subliniază Lazăr, ”iar următorii procurori generali vor continua strategiile instituției”.

  Ministrul Justiției, Tudorel Toader, are o altă opinie, în sensul că plagiatul prezentat este un argument în plus ca Augustin Lazăr să plece din funcție.

  ”Erau motivele conflictele de natură constituțională, eu m-am oprit la 20, dar puteam să scriu mult mai multe”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3, susținând practic dezvăluirea televiziunii de știri.

  Tematic

  Iată cum Toader l-a făcut praf pe Procurorul General Lazăr – cele mai tari acuzații!
  Bomba din dosarul Iohannis – Lazăr - servicii: personajul ascuns și legătura cu Ponta
  O ziaristă l-a făcut praf pe Lazăr – cea mai tare întrebare pusă unui procuror general!
  Tagurile:
  Acuzație, Tudorel Toader, Augustin Lazăr


  Știrile Zilei