13:09 21 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.44
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Liviu Dragnea

  Dragnea, reacție inteligentă – dar joacă fără menajamente!

  © Facebook / Liviu Dragnea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1909161

  Dragnea s-a prezentat ca un om stăpân pe situație, deloc timorat de ”lucrarea” cu valiza Rise Project – și care este gata să joace fără menajamente în toate spețele.

  BUCUREȘTI, 5 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum se știe, în week-end presa a avut un subiect special: o valiză cu documente ar fi fost găsită de ”un țăran” în Teleorman și acesta a dat-o… ”reprezentantului” local al Rise Project – un grup de presă cu finanțare externă, în principal granturi de la Ambasada Olandei, guvernul elvețian, Open Society (Soros), plus de Google – considerată de mulți jurnaliști de investigații una dintre cele mai importante întreprinderi ale serviciilor americane.

  Personajul principal din România este un anume Paul Radu, jurnalist care a produs multe anchete interesante încă de pe vreme când lucra la o altă asociație cu finanțare străină, Centrul Român de Jurnalism de Investigații.

  De data asta, Rise scoate la iveală tot felul de documente – scrise, fotografii, filme – care ar fi aparținut unui director de la TelDrum și ar demonstra că Liviu Dragnea controlează afacerea, că are investiții în Brazilia, mă rog, tot felul de acuzații care i s-au adus de către Rise Project în timp.

  Majoritatea presei române a tratat cu suspiciune ”dezvăluirea” și mai ales povestea cu țăranul care găsește valize pe câmp și le predă controversatului portal de presă. Cert este că zilele viitoare vor aduce clarificări.

  Nu reproducem aici comentariile și analizele principalilor jurnaliști români – dar, pe scurt, povestea valizei a fost făcută praf.

  Culmea este că ”valiza” a apărut chiar înaintea CExN. Liviu Dragnea a avut o reacție extrem de inteligentă, venind la ședință cu… cu două valize!

  ”Am primit două valize, a spus Dragnea, ”prima valiză este cu gogoși de la Rise Project, sunt aici proaspete, le lăsăm aici”, a completat ironic Dragnea.

  Despre a doua valiză, Dragnea a început în glumă, dar a terminat serios.

  ”Eu sunt din Teleorman și ca orice localnic din Teleorman am găsit în fundul curții o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA și hai să vedem ce e aici. Ia uite, dosarul 01…”

  Iar Dragnea a înșirat dosarele care îl vizează pe președintele Klaus Iohannis:

  - dosarul Raiffeisen;

  - retrocedări către Forumul german a grupului etnic german

  - promovarea procurorilor care i-au închis dosarele.

  - declarații mincinoase despre banii încasați din chirii

  - închirierea căminului de bătrâni de la forumul german

  - presiuni asupra unui judecător de la Curtea Supremă.

  Dragnea nu s-a mulțumit cu această mișcare dură la adresa lui Klaus Iohannis, ci a intrat decis și în sala de ședințe, anunțând din start că întâlnirea ”nu va fi una plăcută” dar este ”necesară”.

  În concluzie, Dragnea s-a prezentat ca un om stăpân pe situație, deloc timorat de ”lucrarea” cu valiza Rise Project – și care este gata să joace fără menajamente în toate spețele.

  De menționat că azi la ÎCCJ, procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat pentru începutul lui decembrie.

  Tematic

  Știrea nopții: Problemele cu care Dragnea și PSD l-au încuiat pe Iohannis
  Surpriza zilei: apropiere Dragnea- Adrian Năstase, abordare inteligentă a unei false crize
  Bombă! Dragnea ar pregăti cea mai spectaculoasă decizie din România ultimilor 28 de ani
  Tagurile:
  reacție, Soros, scandal, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei