07:23 27 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  12671181

  Presiuni asupra procurorului - ”Mie îmi e clar – pentru că tocmai că a citat-o pe Carmen Iohannis se încearcă acum compromiterea lui Cristian Lazăr”.

  BUCUREȘTI, 7 nov, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscutul jurnalist Răzvan Savaliuc a declanșat o adevărată furtună în privința caselor obținute de familia Iohannis și a sumelor de bani încasate. Cea mai serioasă problemă pentru președinte este că Parchetul General a început ancheta în baza plângerii jurnalistului.

  Azi, Răzvan Savaliuc a fost audiat la PÎCCJ, iar în perioada următoare ar trebui să fie audiată și soția președintelui statului, Carmen Iohannis. Dar problema e mult mai complicată, iar Savaliuc a insistat azi la procuratură asupra ”altor investigații”.

  ”Am fost la domnul Cristian Lazăr, dar pentru că au apărut elemente noi, cum că în urmă cu mulți ani au apărut clasări pentru că atunci soții și notarul au invocat ”eroare de fapt”, am cerut noi verificări”.

  Iar bomba acum vine, fiindcă Savaliuc știe cum să ducă mai departe o investigație:

  ”Am  cerut să se verifice de ce, dacă au primit soluții de clasare pentru eroare de fapt, au continuat să persiste în eroare”, a spus Savaliuc.

  Fondatorul publicației ”Lumea justiției” a precizat într-o intervenție la Antena 3 că, dacă președintele se află l adăpostul imunității, pot fi audiați soția sa și notarul implicat. 

  ”Probabil mâine va primi citație Carmen Iohannis și va fi audiată în următoarele zile”, a declarat Răzvan Savaliuc.

  Dar, mai apare o problemă: Savaliuc descifrează scandalul în care e implicat acum Cristian Lazăr, cel care se ocupă de anchetă – presiuni asupra procurorului!

  ”Mie îmi e clar – pentru că tocmai că a citat-o pe Carmen Iohannis se încearcă acum compromiterea lui Cristian Lazăr”, a declarat Răzvan Savaliuc.

  Reamintim că Răzvan Savaliuc a depus, în numele LuJu.ro, o sesizare penală la DNA împotriva soților Klaus și Carmen Iohannis la începutul lunii mai. Prin acest demers oficial, LuJu sesiza parchetul asupra unor fapte de posibil abuz în serviciu, fals, spălare de bani şi grup infracțional organizat, privind obţinerea nelegală a sumei de 320.000 euro.

  Ca urmare a acestei plângeri, Parchetul General a început urmărirea penală in rem în cazul familiei Iohannis pentru cei 320.000 de euro încasați din chiria imobilului din centrul Sibiului, pierdut definitiv în instanță.

  Tematic

  Savaliuc promite ferm: ”De azi tremură cei care au făcut înțelegeri secrete!”
  Savaliuc scoate la iveală probe care aruncă în aer România! ”A fost o crimă politică!”
  Savaliuc lovește năprasnic: Arestarea unei celebre judecătoare CCR!
  Tagurile:
  Declarații, Dosare, avere, Răzvan Savaliuc


  Știrile Zilei