13:57 21 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.44
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Viktor Orban

  Știrea zilei: Budapesta – declarație uimitoare, legătura cu Dragnea! Intrăm în Vișegrad?

  © Photo: Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  8553211

  Întâlnire și declarație uimitoare - îm condițiile în care atacurile la adresa liderilor Coaliției și a Guvernului sunt susținute fățiș de Bruxelles – există posibilitatea alăturării României la grupul țărilor de la Vișegrad?

  BUCUREȘTI, 9 nov, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Omul de încredere al lui Viktor Orban, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a făcut acum puțin timp o declarație uimitoare:

  ”I-am transmis foarte clar președintelui Camerei Deputaților, (Liviu Dragnea - n.n.) că dacă este lansat un atac împotriva României, în Parlamentul European, pe baza unor opinii părtinitoare, europarlamentarii unguri ai partidului de guvernare vor vota în favoarea României”, a anunțat Peter Szijjarto.

  Declarația a fost făcută chiar la Palatul Parlamentului, unde Peter Szijjarto a avut o discuție cu Liviu Dragnea.

  „Considerăm România drept un partener strategic și scopul nostru este să construim parteneriatul strategic și prietenia dintre cele două țări pentru că este evident că ne confruntam cu provocări similare, suntem sub presiunea atacurilor externe, atacuri împotriva celor două țări”, a spus Peter Szijjarto, conform MEDIAFAX

  Declarația lui Peter Szijjarto constituie o garanție că Ungaria lui Viktor Orban va fi alături de România în confruntarea care se anunță în PE – mai precis în contextul în care miercuri, 14 noiembrie, Parlamentul European va vota, în ședința de plen, rezoluția privind statul de drept în România.

  „Nu vom susține niciodată vreun atac împotriva României în Parlamentul european”, a subliniat ministrul de Externe maghiar.

  În așteptarea unor lămuriri din partea lui Liviu Dragnea, se pune logic întrebarea: în fața atitudinii agresive și chiar ostile a Bruxelles-ului față de majoritatea parlamentară din România, în condițiile în care atacurile la adresa liderilor Coaliției și a Guvernului sunt susținute fățiș de structurile actuale europene – există posibilitatea alăturării României la grupul țărilor de la Vișegrad?

  Reamintim că demersuri în acest sens s-au făcut încă din 1990, probleme de la Mineriadă blocând atunci demersurile.

  Ar fi cu adevărat lovitura anului și a legislaturii actuale – dar rămâne întrebarea dacă România e pregătită pentru așa ceva. Fiindcă… personal, mă tem de Budapesta (chiar și) atunci când face daruri.

  Tagurile:
  Peter Szijjarto, Bruxelles, Ungaria, Grupul de la Vișegrad, Viktor Orban, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei