23:01 22 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.09
 • UAH0.63
  Parlamentul European

  Bruxelles va lovi din nou România - ”Nu le trebuie altceva decât pretexte!”

  © AFP 2019 / FREDERICK FLORIN
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  66240

  ”Ei nici nu mai au nevoie acum de MCV pentru că s-au blindat cu rezoluția, deci oricum ai da-o, vor avea cum să invoce pretexte - nici nu le trebuie altceva decât pretexte!”

  BUCUREȘTI, 12 nov, Sputnik, Evan Răutu. Doi dintre cei mai cunoscuți europarlamentari consideră că Rezoluția privind statul de drept (din România) care va fi prezentată mâine în Parlamentul de la Bruxelles va fi un motiv suficient pentru respingerea aderării țării noastre la spațiul Schengen.

  La aceasta se va adăuga și raportul MCV, programat tot pentru mâine, opinează europarlamentarii Renate Weber și Maria Grapini. ”Știți bine că legarea de raport este forțată și că de fapt altul este interesul acolo”, a declarat Renate Weber pentru DC News.

  ”De la Schengen ne luăm adio deocamdată pentru că atât timp cât Olanda o să spună în continuare nu, niciun raport nu mai poate influența pentru că, astea sunt pretextele - interesele sunt economice, punct”, a declarat Weber.

  De fapt, consideră Renate Weber, ”ei nici nu mai au nevoie acum de MCV pentru că s-au blindat cu rezoluția, deci oricum ai da-o, vor avea cum să invoce pretexte”. Nici nu le trebuie altceva decât pretexte, a crede europarlamentarul ALDE.

  Din această cauză, Renate Weber e sceptică inclusiv în privința șanselor din timpul președinției românești a Consiliului Uniunii Europene.

  ”Doar o minune să fie să văd că în timpul președinției noastre am putea măcar să facem primul pas cu aeroporturile și cu porturile”, conchide Weber.

  Maria Grapini este de asemenea convinsă că se vor folosi ”și rezoluția și raportul MCV care sigur că va fi mai prost datorită rezoluției”.

  ”Fiind o rezoluție, probabil că acum MCV va fi mai negativ decât cel anterior”, pronostichează Grapini, care consideră că aceste două documente ”vor fi folosite din nou la aderarea la Schengen”.

  Europarlamentarul umanist a precizat că în Comisia LIBE s-a votat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, dar acum, ”din nou mingea este la Consiliu”.

  ”Din nou așteptăm ca domnul Președinte al României, tranșant, să ridice problema în Consiliu”, a declarat Maria Grapini pentru DC News.

  În această dimineață, surse ale mass media apropiate președinției au anunțat că raportul MCV va fi mult mai sever, mai negativ pentru România decât pentru Bulgaria.

  Este clar că mâine, dacă pronosticul celor două europarlamentare se va îndeplini, vom asista la noi atacuri contra guvernului și Coaliției.

  Tematic

  Dovada - cum minte Bruxelles-ul România de peste 4 ani!
  Întrebare justă: „Cum i-au apărat instituţiile europene pe români?"
  Incredibil! Marea Britanie îndeamnă România să părăsească UE
  Tagurile:
  shengen, respingere, pretext, Raport, statul de drept, România, Parlamentul European
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei