02:44 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  127331

  ”Decizia sa și modul de renunțare la mandat este o formă politicianistă de acoperire a unei realități : singurul care a contat în ecuație a fost Liviu Dragnea”

  BUCUREȘTI, 19 nov, Sputnik, Evan Răutu. ”Eventuala schimbare din funcție a ministrului Apărării Mihai Fifor, o gafă politică de proporții ce nu va rămâne fără consecințe”, declara ieri Radu Tudor.

  Acum puțin timp, principalul propagandist NATO nota pe Blog:

  ”În acest mod dezamăgitor se încheie mandatul bun de 1 an în fruntea Ministerului Apărării Naționale a senatorului Fifor. Politicianismul este din păcate cel mai mare adversar al bunei guvernări”.

  Totodată, Radu Tudor dă vina pe Liviu Dragnea pentru această demisie:

  ”Decizia sa și modul de renunțare la mandat este o formă politicianistă de acoperire a unei realități : nici Fifor nici Dancilă nu și-au dorit această schimbare, singurul care a contat în ecuație a fost Liviu Dragnea”.

  Mai mult, Radu Tudor consideră că demisia nu are nicio legătură cu prestația de la minister.

  ”Fără absolut niciun motiv legat de modul în care a condus MApN, Mihai Fifor demisionează, având la bază strict rațiuni politice. Acestea din urmă par să aibă cele mai multe conflicte cu logica, în ultima perioadă, la PSD”, scrie Radu Tudor.

  De remarcat că și ambasada SUA l-a susținut puternic pe Fifor, mai ales după ce acesta a adus o veste ciudată: un nou contract de armanent, în valoare de sute de milioane de euro! De plătit, evident, nu de încasat de către România!

  Ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit ieri cu ministrul apărarii Mihai Fifor în continuarea vizitei oficiale pe care ministrul Fifor a efectuat-o, în luna septembrie, în Statele Unite, la invitația secretarului american al Apărării, James Mattis, scria Ambasada SUA pe 2 noiembrie, pe Facebook

  ”În numele Guvernului Statelor Unite, ambasadorul Klemm i-a transmis ministrului Fifor aprecierea faţă de rolul puternic al României ca partener strategic şi aliat în cadrul NATO. Cei doi au discutat despre angajamentul Românei de a lua măsuri pentru întărirea capacităţii de apărare, aşa cum este finalizarea celei de-a doua faze a achiziţiei Sistemului de apărare antirachetă Patriot. #WeAreNATO”, se preciza pe pagina Ambasadei.

  Reamintim că, acum puțin timp, Mihai Fifor a demisionat din fruntea MApN, declarând că dorește să se dedice activității politice din PSD. Surse confirmă că Fifor a fost propus pentru președinția Consiliului Național al PSD.

  Tematic

  Știrea zilei: Fifor aruncă vestea bombă pentru România... cu George Maior alături!
  Știrea serii: Se confirmă - Fifor face jocul anti-Dragnea, informație bombă!
  De ce nu se află azi în Capitală preşedintele şi premierul - unde va fi Fifor
  Fifor, implicat într-o Gafă teribilă a Antenei 3, după emisiunea lui Radu Tudor!
  Tagurile:
  Ambasada SUA, Mihai Fifor

  Știrile Zilei