15:56 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu

  Decizie surpriză a PSD – ce îi propun lui Iohannis. Posibile probleme!

  © Photo: Facebook / Olguța Vasilescu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  324190

  Presa sesizează însă o problemă – Este posibil ca omisiunea lui Iohannis de a nu semna revocarea lui Stănescu să nu fi fost fără un anume sens.

  BUCUREȘTI, 20 nov - Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, în Biroul Permanent Național al PSD s-a votat o soluție pentru înlocuirea celor două propuneri refuzate de președintele Iohannis.

  Astfel, PSD a ajuns la o formulă interesantă – și anume Mircea Drăghici, trezorierul partidului și deputat de Argeș, ar urma să preia Ministerul Transporturilor, în timp ce Lia Olguța Vasilescu ar primi cel mai puternic ”pachet guvernamental”, adică ministerul Dezvoltării, la un loc cu funcția de vicepremier.

  Soluția este chiar mai potrivită, dată fiind experiența celor doi – dar din păcate Ilan Laufer, figură extrem de apreciată pentru prestația de la Mediul de afaceri, nu va face parte deocamdată din echipa guvernamentală.

  Presa sesizează însă o problemă – și anume că în decizia CCR se specifică faptul că ”președintele nu poate refuza decât o singură dată în cazul în care postul este vacant”.

  ”Ori, postul de ministru al Dezvoltării nu e vacant, iar președintele poate invoca acest motiv în a doua refuzare, urmând ca Lia Olguța Vasilescu să rămână, în continuare, în afara Guvernului”, scrie ”Știri pe surse”, agenția de presă subliniind că portofoliul de la Dezvoltare nu e vacant, Iohannis nu a semnat revocarea lui Paul Stănescu.

  Și, ca din întâmplare, Paul Stănescu a lansat azi un nou atac la Liviu Dragnea: ”După cum am văzut cu toţii, luni, 19 noiembrie, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a luat decizia execuţiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea!”.

  Este posibil ca omisiunea lui Iohannis de a nu semna revocarea lui Stănescu să nu fi fost fără un anume sens.

  Tematic

  Lista oficială, completă, a remanierii Guvernului!
  Șoc total: acum, Iohannis a dat peste cap Guvernul!
  Codrin Ștefănescu, reacție dură - declanșează bătălia cu Iohannis!
  Tagurile:
  Propunere, Olguța Vasilescu, Liviu Dragnea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei