19:45 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Klaus Iohannis

  Șoc total: Iohannis blochează Guvernul!

  © REUTERS / VINCENT KESSLER
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5204101

  Președintele generează o situație de disfuncționalitate, pe termen neprecizat, a Guvernului – și aceasta într-o perioadă foarte importantă – în care se finalizează proiectul de Buget.

  BUCUREȘTI, 22 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Iohannis produce șocul anului – nu a dorit să completeze lista guvernului, amânând până după sărbătorile Centenarului decizia sau… ”gândirea” acestei decizii. Iată câteva idei expuse de Iohannis, care au uimit pur și simplu presa:

  ”Nu e o veste de bun augur, lucrurile merg foarte prost în privința guvernării”, a început direct Iohannis.

  Au fost schimbări enorm de multe, în funcția de ministru au fost peste 70 de persoane în nici 2 ani – așa nu se poate guverna, a declarat Iohannis, completând ”de asta se ocupă PSD”.

  ”Cum să ne imaginăm că se poate guverna cu 2 remanieri în doar câteva zile”, a spus Iohannis, aruncând o concluzie bombă: ”Eu nu sunt de acord să mai iau parte la așa ceva”.

  În fața presei uimite, Iohannis a și explicat ce înseamnă această decizie:

  ”În această săptămână nu va mai exista nicio remaniere”, a spus Iohannis, continuând cu o ironie evident sfidătoare: ”Mă voi gândi la propunerile de remaniere undeva după sărbătorile dedicate Centenarului”.

  La insistențele presei privind situația inedită și nefirească în care se află Guvernul, Iohannis a mai schimbat tonul – ”Până după 1 Decembrie nu se va schimba nimic, nu voi semna nicio revocare”.

  Dar Guvernul nu este complet, a insistat presa, prilejuind un alt răspuns uluitor:

  ”Guvernul este complet, nu are decât să lucreze”, a declarat cu un ton fără superior Iohannis.

  Dar unul dintre cei pe care nu i-ați revocat a demisionat acum puțin timp, a intervenit presa, ”pur și simplu nu se mai duce la serviciu”, a punctat o jurnalistă.

  ”Nu există așa ceva, nu e post de paznic la o fabrică, ministrul stă până la capăt, în slujba cetățenilor”, a replicat Iohannis, lăsând fără replică presa. Practic, președintele a refuzat să ia în considerare o evidență: demisia lui Lucian Șova de la Transporturi!

  Pe scurt, președintele Iohannis a generat o criză guvernamentală, împiedicând fără un motiv clar fundamentat pe lege sau pe motive de rezultate guvernamentale. Aici să amintim de repetatele declarații ale sale în care (s-)a lăudat cu bunul mers al economiei, dar și cu funcționarea statului de drept.

  Prin actul de azi, președintele generează o situație de disfuncționalitate, pe termen neprecizat, a Guvernului – și aceasta într-o perioadă foarte importantă – în care se finalizează proiectul de Buget. Deci, consecințele pot fi extrem de grave.

  Tematic

  Iohannis, declarație iresponsabilă – pune în pericol România!
  Tudorel Toader punctează decisiv contra lui Iohannis în cazul Olguța Vasilescu
  Decizie surpriză a PSD – ce îi propun lui Iohannis. Posibile probleme!
  Tagurile:
  Remanieri Guvern, Blocare, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei