21:38 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Klaus Iohannis

  Acum: Iohannis, declarație uluitoare despre Guvern!

  © Photo: Președintele României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  313442

  Declarația este uluitoare în contextul în care, în ultimele săptămâni, Iohannis a atacat puternic guvernul și PSD, inclusiv pe tema președinției CUE

  BUCUREȘTI, 25 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aflat la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație uluitoare pe fondul neînțelegerilor majore cu PSD și cu Guvernul.  

  ”Eu am divergențe cu Guvernul României în foarte multe domenii, dar trebuie să înțelegem că acestea nu se manifestă atunci când vine vorba de președinția Consiliului Uniunii Europene”, a spus Iohannis.

  Mai mult, Iohannis a subliniat – ”Noi colaborăm pentru președinție și ne vom prezenta bine”.

  Declarația este uluitoare pentru că, acum două săptămâni, pe 12 noiembrie, Iohannis declara într-o importantă reuniune națională a primarilor:

  ”Trebuie să menţionez o mare îngrijorare pe care o am (…) E vorba de anul 2019, când România va prelua preşedinţia Consiliului UE (…) - părerea mea e că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva”.

  De atunci, Iohannis a ținut-o numai în atacuri la guvern, inclusiv blocând numirea în fruntea a două ministere esențiale – Transporturi și Dezvoltare!

  Mai mult, Iohannis nu a pregetat să acuze principalul partidul de guvernământ de ”propagandă toxică”, de ”alimentare a urii și tendințelor xenofobe”.

  ”Eu nu am de gând să transfer dispute politice în problema președinției”, a spus Iohannis azi la Bruxelles, din nou în discordanță cu declarațiile din ultimele săptămâni.

  Să ne reamintim că atacurile lui Iohannis la adresa Guvernului au avut un ecou internațional, Finlanda reacționând printr-un mesaj ciudat al premierului său – și anume că în caz de necesitate, Finlanda ar putea prelua președinția rotativă dacă sunt probleme în România.

  Iohannis a încercat să schimbe și impresia lăsată de acel efect al declarațiilor sale, făcând, chipurile în glumă, un comentariu:

  ”Problema cu Finlanda a fost un subiect de presă - astăzi i-am garantat președintelui Finlandei că nu va primi președinția consiliului și acesta a râs”, a declarat Iohannis la Bruxelles.  

  Reamintim că Iohannis a anunțat blocarea numirilor de la ministerele Dezvoltari și Transporturilor până după data de 2 decembrie. De asemenea, președintele Iohannis nu va participa la manifestările organizate de Parlament în cinstea centenarului Marii Uniri.

  Tematic

  Netanyahu, declarație șoc: – ”Poziția Guvernului e corectă, a lui Iohannis e anacronică”
  Șoc total: acum, Iohannis a dat peste cap Guvernul!
  Șoc total: Iohannis blochează Guvernul!
  Tagurile:
  Declarație, Guvern, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei