18:52 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Ministrul Justiției, Tudorel Toader

  Toader preia bătălia pentru Guvern, atac la Iohannis!

  © Photo: Guvernul România
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  364790

  ”Un conflict juridic de natură constituțională între Guvernul României și Președintele Republicii - rezultând din refuzul președintelui de revocare și respectiv desemnare a miniștrilor propuși”

  BUCUREȘTI, 26 nov - Sputnik, Evan Răutu. ”După 1 Decembrie discutăm, până atunci nu vom schimba miniștri - Punct!”, a sunat declarația președintelui Iohannis săptămâna trecută, după primirea propunerilor de numire a miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor.

  Dar, s-ar putea să nu fie ”Punct”, pentru că ministrul Justiției, Tudorel Toader, preia inițiativa bătăliei pentru Guvern, ducând decizia președintelui Iohannis în fața Curții Constituționale. Acum puțin timp, Tudorel Toader a declarat la Parlament:

  ”Săptămâna aceasta voi redacta un draft, un proiect de sesizare, posibilă sesizare a Curții Constituționale pentru un conflict juridic de natură constituțională între Guvernul României și Președintele Republicii - conflictul rezultând din refuzul președintelui de revocare și respectiv desemnare a miniștrilor propuși”.

  Dar, spune abilul ministru, asta ”nu înseamnă că s-a luat decizia” – ci faptul că la Ministerul Justiției se va lucra serios la un atac în instanța constituțională.

  ”Voi redacta împreună cu ai mei colegi acest proiect de posibilă sesizare a CCR”, a spus Toader, care a promis că în cursul acestei săptămâni îl va prezenta.

  ”Îl voi prezenta, îl voi discuta și apoi cei care au competențele de a decide, vor decide dacă vor sesiza sau nu Curtea Constituțională cu un astfel de conflict - posibila sesizare venind cel mai probabil de la Guvern, sub semnătura doamnei prim-ministru”, a declarat ministrul Justiției.

  Iată, deci, că lucrurile nu par a fi bătute în cuie – iar președintele nu poate pune așa de simplu ”Punct”.

  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Atac, Guvern, Toader Tudorel


  Știrile Zilei