22:25 07 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Liviu Pleșoianu

  Pleșoianu trage cel mai important semnal de alarmă: ”Luați exemplu, doamna Dăncilă!”

  © Photo : Facebook / Liviu Pleșoianu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3097160

  ”Corecta raportare la poporul român vă OBLIGĂ să solicitați săptămâna viitoare VOTUL Parlamentului României, altminteri, veți pierde cu siguranță votul meu de încredere de aici înainte!”

  BUCUREȘTI, 30 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-o perioadă în care majoritatea românilor sunt dominați de sentimente de mândrie națională datorate celebrării Centenarului Marii Uniri, ei bine chiar în această perioadă comunitatea internațională pregătește un act care ar putea avea consecințe uriașe.

  Inclusiv asupra României, a cărei semnătură va apărea pe documentul oficial, fără ca populația să fie înștiințată.

  În acest sens, mai multe personalități au reacționat – și sunt aceiași care au atras atenția în cazul resurselor naturale: Dan Chitic, Sorin Roșca Stănescu, Ingrid Mocanu și alți câțiva intelectuali patrioți.

  Vocea politică a acestui nucleu de cetățeni implicați întru binele României este Liviu Pleșoianu, cel care intervine și în problema de față, controversatul Pact Global pentru Migrație.

  În acest sens, deputatul a publicat o Scrisoare deschisă către premierul României, dar și către președintele Camerei Deputaților și către președintele Senatului. Dăncilă și Iohannis urmează să semneze pactul până pe 11 decembrie, iar Liviu Pleșoianu cere premierului să solicite acordul parlamentului înaintea unui asemenea demers.

  ”Corecta raportare la poporul român vă OBLIGĂ să solicitați săptămâna viitoare VOTUL Parlamentului României cu privire la Pactul Global pentru Migrație!”, scrie Liviu Pleșoianu.

  Deputatul îl dă ca exemplu pe premierul Slovaciei, care a făcut ”dovada bunului-simț și a unei adevărate înțelegeri a raportului Guvern – cetățeni”. Premierul Slovaciei a cerut opinia Parlamentului cu privire la Pactul Global pentru Migrație, iar parlamentarii slovaci ”au dezbătut și apoi au votat, cu largă majoritate, o Moțiune de Respingere a documentului!”

  ”Astfel, prin reprezentanții lor democratic aleși, cetățenii slovaci AU FOST ASCULTAȚI! NU s-au apucat câteva persoane (mai puține decât degetele unei mâini) să decidă pentru o întreagă națiune!”, scrie Liviu Pleșoianu.

  Liviu Pleșoianu consideră că Premierul României NU poate angaja România într-o astfel de direcție ”fără a consulta mai întâi România!”. Așa ceva nu se poate întâmpla ”înainte de a cere VOTUL în forul reprezentativ suprem – Parlamentul României!”, scrie deputatul.

  ”Îi solicit doamnei Dăncilă să ceară opinia și VOTUL Parlamentului României săptămâna viitoare (3 – 7 decembrie), înainte de semnarea Pactului Global pentru Migrație (10 – 11 decembrie)”, scrie Pleșoianu. ”Altminteri, consider că semnarea acestui Pact în absența mandatului poporului român v-ar aduce în situația de a comite o gravă încălcare a drepturilor cetățenilor acestei țări!”

  Pactul Global pentru Migrație cuprinde o serie de măsuri privind imigranții - care devin obligatorii pentru statele semnatare – și de drepturi pentru imigranți, care exced prevederi din cadrul legal intern și constituțional al multor state.

  Pactul are la origine o inițiativă a Mexicului – și survine și într-o perioadă delicată, în care Occidentul este afectat de migrația din Orientul apropiat, generată de atacurile NATO și ale SUA, precum și susținerea unor grupări rebele, aflate în legătură cu fenomenul terorist așa zis islamist.  

  ”Luați exemplu de la premierul slovac și de la ceilalți premieri care au cerut VOTUL Parlamentului pentru a avea CU ADEVĂRAT mandat în zilele de 10 și 11 decembrie”, scrie Pleșoianu, care încheie ”Scrisoarea deschisă” cu un avertisment dur: ”Altminteri, veți pierde cu siguranță votul meu de încredere de aici înainte!”.

  Așteptăm în curând analiza promisă de Liviu Pleșoianu asupra Pactului Global pentru Migrație – cu implicațiile directe asupra României.

  Tematic

  Capătul drumului pentru Liviu Pleșoianu? Atac fără precedent în politică!
  Pleșoianu spune clar ceea ce altor politiceni le inspiră teamă: "Asta este o OROARE!"
  Începe trezirea: Pleșoianu contra Tăriceanu, Olguța știe multe, colonelul Dragomir…picură!
  Pleșoianu, demers de ultimă oră: începe o adevărată campanie
  Marți, 13 – ziua bătăliei pentru România: Pleșoianu, adevărată lecție de atitudine!
  Tagurile:
  Migrație, Parlament, Viorica Dăncilă, Liviu Pleșoianu


  Știrile Zilei