03:55 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  31761

  Eliza Ene-Corbeanu scrie românii sunt astăzi, la 100 de ani de la Marea Unire, „mai risipiţi ca oricând” şi că azi nu mai suntem fraţi, ci doar cetăţeni.

  BUCUREŞTI, 1 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Ce s-a schimbat în România în aceşti o sută de ani care au trecut de la Marea Unire? Cum s-au schimbat oamenii acestor locuri?

  Iată întrebări la care a dat un răspuns evocata şi scriitoarea Eliza Ene-Corbeanu pe pagina sa de Facebook. În stilu-i inconfundabil, captivant şi precis, ca bisturiul din mâna unui chirurg priceput, postarea scoate la iveală dureri ale acestui pământ la timpul prezent.

  „Azi suntem mai dezbinați ca oricând, mai risipiți ca niciodată, mai străini cum n-am fost vreodată. Azi vrem autonomie și independență. Azi nu mai suntem frați, suntem doar cetățeni obligați prin Constituție să trăim împreună. (…) Mândria de a fi român a pierit odată cu europenizarea și marea globalizare, pier valori, pier sentimente, dispare dragostea de țară”, a scris cunoscuta avocată

  Aceasta a precizat că, astăzi, noi, românii, ne-am uitat limba şi am siluit-o fără milă, ne-am ciopârţit credinţa şi ne-am vândut ţara la metru pătrat şi atrage atenţia tuturor că România este la fel, oricât am încercat să o urâţim.

  Problema nu este ţara, ci noi, care ne-am schimbat şi care vorbim despre România cu ruşinea cu care ne prezentăm rudele de la ţară.

  „Vă place sau nu, aici e acasă, aici v-ați îngropat bunici, părinți, frați, copii. Pământul ăsta v-a dat o identitate, țara asta vă recunoaște oricât de huiduită ar fi”, a explicat Eliza Ene-Corbeanu, îndemnând pe toţi românii să îşi iubească patria.

  Tematic

  Avertismentul sumbru al unui politolog de 1 Decembrie – dacă se confirmă, e grav
  Replică superbă și fermă a Jandarmeriei la îndemnurile huliganice care vizează 1 Decembrie
  Pleci în vacanţă de 1 Decembrie? – vezi cum vor circula trenurile
  Ziua Națională a României: parade militare la București și Alba Iulia - VIDEO
  Tagurile:
  Uniunea Europeană, România, 1 decembrie, Unirea

  Știrile Zilei