17:25 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Daniel Suciu

  Șeful deputaților PSD dă peste nas UDMR: ”Nu se va întâmpla, subiect închis!”

  © Photo : Facebook / Daniel Suciu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  93760

  UDMR solicita ”Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare” și înființarea unor regiuni de dezvoltare separate, cu statut de autonomie specială

  BUCUREȘTI, 5 dec - Sputnik, Evan Răutu. Luni seară, UDMR a surprins scena politică și opinia publică depunând o propunere legislativă prin care, sub masca respectării Razoluției de la Alba Iulia, face mai multe cereri autonomiste, chiar revizioniste.

  În contextul acesta, s-a speculat că UDMR va profita de situația dificilă a Coaliției pentru a obține, prin presiunea votului de susținere a Guvernului, pretențiile din controversata propunere legislativă.

  Dar, acum puțin timp, liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, a făcut o declarație prin care a risipit orice îndoială: social democrații NU vor susține propunerea legislativă a UDMR.

  ”Eu vă spun în calitate de lider de grup de la PSD: acel proiect de lege nu va trece”, a declarat ferm Suciu. ”Nu am de gând să fac nici înflorituri, nici să sar în sus până la tavan că vindem țara, o spun la fel de rezervat ca data trecută când a fost un proiect de hotărâre pe această temă în Parlament: niciodată acest lucru nu se va întâmpla, cel puțin nu cu voturile deputaților PSD”.

  Mai mult, Daniel Suciu a ținut să sublinieze: ”Este un subiect închis în ceea ce ne privește și nenegociabil”.

  ”Colegii noștri de la UDMR știu acest lucru”, a declarat, precizând ”Ieri am purtat o discuție cu omologul meu de le UDMR”.

  Un aspect interesant, pe care deputatul PSD l-a dezvăluit – și e clar că nu va fi pe placul lui Kelemen Hunor - se referă la diferența între ceea ce declară UDMR și ceea ce fac, de fapt…

  ”Nici măcar în grupul parlamentar de la UDMR nu s-a discutat foarte serios despre acest subiect, a declarat Daniel Suciu, citat de Mediafax.

  Reamintim că, prin propunerea UDMR vizând așa zisa ”transpunere în legislație a prevederilor privind popoarele conlocuitoare din Rezoluția de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”, se solicitau, printre altele, ”Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare”, ”reprezentare proporțională” în toate instituțiile locale și centrale, dar și înființarea unor regiuni de dezvoltare separate, cu statut de autonomie specială.

  Tematic

  Lecție de patriotism de la un deputat UDMR, răspunde atacurilor Ungariei
  „PSD, PNL, UDMR şi ALDE nu au susţinut referendumul pentru că li s-a spus de la Bruxelles"
  Fostul ministrul al Educaţiei: Limba română şi România „nu sunt de negociat”
  Liviu Pop, către UDMR: „Politicul nu se poate opune autonomiei universităţilor"
  Radu Banciu, atac fulminant pe tema noului scandal național: "A cedat șantajului!"
  Tagurile:
  UDMR, răspuns, Daniel Suciu, PSD


  Știrile Zilei