16:49 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Raluca Turcan, Ludovic Orban și Klaus Iohannis

  Liberalii recunosc mişcarea pucistă: „A fost coordonată în mod direct de...”

  © Photo: Facebook / Raluca Turcan
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3274210

  Declaraţia îi aparţine lui Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, care a precizat că acţiunea de revocare a lui Dragnea a fost a opoziţiei, coordonată de PNL.

  BUCUREŞTI, 6 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Continuă războiul politic din Parlamentul României, acolo unde opoziţia şi-a făcut un scop din a-l da pe Dragnea jos din fruntea Camerei Deputaţilor.

  Mai exact, ieri, opoziţia, în frunte cu PNL, a avut o acţiune în forţă în plenul Parlamentului de revocare a lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor.

  Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, spune că oamenii trebuie să ştie că această acţiune a fost a opoziţiei, coordonată direct de preşedintele PNL Ludovic Orban, împreună cu liderii grupurilor parlamentare, cu Raluca Turcan, liderul grupului PNL şi cu liderii celorlalte grupuri din opoziţie.

  El spune că Dragnea, dar şi restul social democraţilor, văzându-se „puşi în cozi” , au încercat tot felul de diversiuni.

  „A fost coordonată în mod direct (acţiunea – nota Georgiana Arsene), mobilizarea a fost făcută cu fiecare parlamentar în parte. Şi PSD-ul a dat dispoziţie să se mobilizeze şi nu au reuşit”, a spus Dancă, potrivit stiripesurse.ro

  Majoritatea parlamentară, vulnerabilă

  Acesta a arătat că majoritatea parlamentară a arătat miercuri că este vulnerabilă, iar acest lucru va mai fi testat prin moțiunea de cenzură împotriva Guvernului și chiar printr-o nouă tentativă de revocare a președintelui Camerei Deputaților, Dancă susținând că zilele lui Liviu Dragnea la șefia Camerei Deputaților fiind aproape de final.

  ”A fost o strategie a grupurilor parlamentare din opoziție, gândită și coordonată din timp. Nu putea fi anunțată prin comunicat de presă. Au fost mai multe solicităril ale PNL transmise parlamentarilor noștri de a nu pleca în delegații externe pentru o anumită perioadă”, a explicat Dancă, adăugând că acesta a fost rostul acelor solicitări ale Biroului de conducere, de pregătire a unui astfel de moment pentru a testa majoritatea parlamentară atunci când este ea vulnerabilă.

  Liberalul susţine că opoziţia a demonstrat că Liviu Dragnea nu mai are susținerea unei majorități parlamentare şi că nu mai poate să continue să conducă o cameră a parlamentului dacă nu mai are majoritate parlamentară.

  În ceea ce priveşte o moţiune de cenzură, Dancă a menţionat că toate lucrurile trebuie făcute pas cu pas şi când sunt momentele cele mai bune.

  „Vor urma și alți pași: moțiunea de cenzură, iar zilele lui Liviu Dragnea la conducerea Camerei Deputaților sunt numărate”, a precizat Ionel Dancă”, a punctat Dancă.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei