17:08 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

  Guvernul s-a decis - atac decisiv la Iohannis! Dăncilă, declarație fermă!

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5354140

  Premierul Viorica Dăncilă a anunțat decizia PSD – Guvernul trece la o acțiune decisivă contra președintelui Klaus Iohannis într-o problemă de prim rang.

  BUCUREȘTI, 6 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Întâlnirile din ultimele ore de la sediul din Kiseleff nu au rămas fără rezultat, iar Guvernul s-a decis să ia o măsură decisivă!

  Astfel, acum puțin timp, Guvernul a decis să sesizeze Curtea Constituţională pentru că președintele Iohannis a amânat emiterea decretelor de revocare și numirile de la Dezvoltare şi Transporturi.

  Conform premierului Viorica Dăncilă, mâine, vineri, Guvernul va sesiza Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict.

  Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat-o că ”încă mai analizează situaţia numirilor celor doi miniştri şi nu va lua o decizie până săptămâna viitoare”, deși a trecut termenul de 15 zile, consemnat inclusiv într-o decizie similară a CCR din 2007.

  Update:

  Viorica Dămcilă a dat o declarație fermă în privința acțiunii decisive la CCR: ”L-am sunat pe domnul preşedinte să văd ce se va întâmpla, dacă va nominaliza cei doi miniştri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării Preşedinţiei Consiliului UE”, a explicat Viorica Dăncilă. ”Domnul preşedinte a spus că încă mai analizează. Până săptămâna viitoare nu va fi nicio decizie”.

  Deci, a spus, premierul, ”ne vedem obligaţi să facem această sesizare la CCR, pentru că avem o preşedinţie de preluat şi nu este de joacă cu aceste lucruri”.

  În plus, Dăncilă s-a arătat deranjată de răspunsul ciudat, oarecum în bătaie de joc al președintelui.

  ”Preşedintele a spus că o să mai analizeze până săptămâna viitoare - dacă îmi dădea o dată, vă spuneam”, a spus premierul, subliniind: ”Da, mâine vom sesiza CCR”.

  Tagurile:
  Klaus Iohannis, atac, Guvern


  Știrile Zilei