00:11 27 Mai 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.73
 • RUB0.25
 • RON3.99
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  121820

  Este ultima bătălie majoră, președinția CUE presupune stabilitate politică - deci o asigurare a faptului că, în primele 6 luni ale lui 2019, nu vor mai fi tentative de răsturnare a Guvernului

  BUCUREȘTI, 11 dec - Sputnik, Evan Răutu. Declarație de ultimă oră a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care confirmă ceea ce anunța Opoziția prin diverși lideri. Și anume că mâine va fi depusă Moțiunea de Cenzură contra Guvernului Dăncilă.

  ”Mâine va fi depusă moțiunea în Parlament”, a declarat Tăriceanu, vorbind de calendarul zilelor următoare.

  De această dată, Moțiunea a fost rezultatul unui demers politic al USR, în timp de partidul principal de Opoziție, PNL, a avut, în general, declarații mai moderate.

  ”Mâine sau poimâine probabil vom depune moțiunea de cenzură - continuam discuțiile cu toți parlamentarii și din arcul guvernamental și din Opoziție”, a declarat liderul USR, Dan Barna luni, la Parlament.

  Din declarațiile liderilor Coaliției, Liviu Dragnea și Călin Tăriceanu, nu se pune problema ca majoritatea parlamentară să fie în pericol, deci nici guvernul nu ar avea de ce să se teamă.

  Este ultima bătălie politică majoră înainte de preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene – funcție temporară gestionată în principal de guvern. În aceste condiții, președinția CUE ar trebui să aducă o stabilitate politică - deci o asigurare a faptului că, în primele 6 luni ale lui 2019, nu vor mai fi tentative de răsturnare a Guvernului.

   

   

  Tagurile:
  Moțiune de cenzură, Calin Popescu Tăriceanu


  Știrile Zilei