15:12 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Members of the European Parliament take part in a voting session at the European Parliament in Strasbourg, France, December 14, 2016.

  Parlamentul European - veste uriașă pentru România!

  © REUTERS / Vincent Kessler
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  240780

  Din informațiile transmise de europarlamentarii români, Olanda ar avea anumite interese față de România – care ar condiționa votul în favoarea accesului în spațiul de liberă circulație.

  BUCUREȘTI, 11 dec - Sputnik, Evan Răutu. Vot în Parlamentul European – cu majoritate de voturi, s-a adoptat o rezoluție în favoarea aderării României și Bulgariei în spațiul Schengen. Precizăm că este o rezoluție non-legislativă.

  Peste 500 de parlamentari au votat în favoarea acestei rezoluții, care recomandă Consiliului Uniunii Europene să ia ”o decizie promptă și pozitivă pentru a permite accesul celor două state la spațiul de liberă circulație”.

  Trebuie însă menționat că este vorba de un vot cu valoare politică, nu decizională. Decizia acceptării în spațiul Schengen aparține Consiliului Uniunii Europene, care trebuie să ia această decizie cu unanimitatea voturilor.

  Din informațiile transmise de europarlamentarii români, Olanda s-ar putea opune acestei acceptări. Olanda ar avea anumite interese în de România – care ar condiționa votul în favoarea țării noastre.

  De asemenea, Comisia LIBE a adoptat raportul pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

  Este chiar o veste mare, pentru că, așa cum se știe, România preia de la 1 ianuarie președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene – ceea ce face ca șansele țării noastre să crească. Desigur, în condițiile în care nu vor apărea probleme de stabilitate politică internă – cu eventuale reverberații externe.

  Tagurile:
  România, Parlamentul European
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei