07:09 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Sebastian Ghiță

  Sebi Ghiță revine cu o lovitură perversă contra Poliției și a lui Kovesi!

  © Facebook / Sebastian Ghiță
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  600770

  Ghiță își urmează înainte planul și bagă tot mai multe persoane și instituții în scandal. Am avut dreptate - Kovesi e doar o țintă pe parcurs, marile obiective ale lui Ghiță sunt altele.

  BUCUREȘTI, 11 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum am anunțat, IGPR a dat un comunicat în care precizează că ”achiziționarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în țară a unui cetățean român, în anul 2011, condamnat într-un dosar penal și pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, vă informăm că procedura a fost derulată de către Ministerul Afacerilor Interne, prin structura de specialitate, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achizițiile publice”.

  ”Semnarea contractului de prestare servicii și decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliției Române - contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 14.04.2011. operatorul economic a emis factura fiscală, la data de 21.04.2011, aceasta fiind achitată de I.G.P.R., prin ordin de plată, la data de 29.04.2011”.

  Ei bine, acum puțin timp, Sebastian Ghiță a aruncat o nouă bombă – sau mai bine zis o lovitură perversă, care începe cu o recunoaștere ”Poliţia Română nu minte cu nimic atunci când spune că a plătit integral factura emisă de către Ţiriac Air pentru cursa de Jakarta în valoare de 52.000 de euro”, a declarat Sebastian Ghiță la RTV, care însă continuă:

  ”Nici eu, Sebastian Ghiţă, nu mint când spun că o firmă din Ploieşti a plătit la rugămintea mea 68.000 de euro, la cererea Laurei Kovesi, tot pentru aceeaşi cursă”, a spus Ghiță.

  Șocant, sau ce?!... Deci Poliția a făcut un contract în parteneriat?! Sau Țiriac a făcut facturi parțiale, ca pe vremuri? Sau fiecare a adus jumătate din Popa? Lăsând gluma, iată ce mai zice Ghiță:

  ”Am explicat de ce se grăbea precum şi faptul că o plată de peste 52.000 de euro făcută de Poliţie ar fi durat mult ca procedură şi ar fi avut nevoie de suplimentări bugetare”…

  Concret, spune Ghiță, o cursă Bucureşti - Jakarta durează 17 ore dus şi 17 ore întors, o oră de zbor costă 4000 de euro, deci în total, pentru 34 de ore de zbor, ”cu reduceri cu tot, cursa a costat peste 120.000 de euro”.

  ”52.000 de euro plătiţi de Poliţie, iar 68.000 de euro plătiţi la cererea Laurei Kovesi de către mine”, declară Ghiță, care consideră că ”și eu, şi Poliţia Română spunem adevărul - doar doamna Kovesi minte, ca de obicei, prin omisiune”.

  Facturile, ordinele de plată, jurnalele de bord ale avioanelor, ”toate acestea sunt probe şi au fost găsite de către procurori”, a declarat Ghiţă.

  Revenind la articolele anterioare – totul în această afacere este neclar, iar ultimele dezvăluiri aruncă o nucă fierbinte și în mâinile ordonatorului de credite de atunci al MAI – fostul ministru Traian Igaș.

  Ce este cu această factură ”împărțită”?! Că sigur sunt probleme cu ”parteneriatul” acesta. Sunt obligatorii acum noi clarificări.

  Concluzia parțială: Ghiță își urmează înainte planul și bagă tot mai multe persoane și instituții în scandal. Așa cum spuneam, Kovesi e doar o țintă pe parcurs, marile obiective ale lui Ghiță sunt altele.

  Tematic

  Nebunie în Justiție - Sebastian Ghiță a fost achitat
  Sârbii i-au făcut praf pe procurorii DNA, Ghiță dă un mesaj ciudat - cu adresă!
  Olguța dezvăluie: ”De asta nu m-a dorit Iohannis”! Un important analist - ipoteză șoc!
  Tagurile:
  Kovesi, Poliție, lovitură, Ghiță


  Știrile Zilei