09:02 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Klaus Iohannis

  Știrea dimineții: Plângerea contra lui Iohannis – ”finalizată 85%”! Ce spune Toader

  © Facebook / Claudiu Pândaru
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2528120

  ”Dânşii dacă vor fi autorii sesizării în conţinut şi în formă”. ”Vizează întreaga activitate a Președintelui de când a depus jurământul și până la sfârșitul lunii octombrie”.

  BUCUREȘTI, 17 dec - Sputnik, Evan Răutu. ”Sesizarea de înaltă trădare este scrisă în proporție de 85% și vizează întreaga activitate a Președintelui de când a depus jurământul și până la sfârșitul lunii octombrie”, transmite agenția ”Știri pe surse”, citând surse din PSD.

  Agenția precizează că documentul vizează ”toate acțiunile dar și inacțiunile de mediere pe care Președintele era obligat prin prerogativele constituționale să le efectueze în acest mandat”.

  De asemenea, se ia în calcul și refuzul Președintelui de a revoca miniștri la cererea prim-ministrului”. ”Draftul se află în posesia deputatului PSD Mircea Drăghici”, scrie ”Știri pe surse”, conform căreia documentul ar putea să fie depus în Parlament ”imediat după ce începe sesiunea extraordinară pentru adoptarea bugetului pe 2019”.

  Reamintim că aseară, la ședința Consiliului Național, Liviu Dragnea le-a cerut deputaților Mircea Drăghici și Florin Iordache să depună această plângere. De asemenea, Dragnea a cerut și concursul ministrului Tudorel Toader, deși acesta nu este membru PSD.

  În această dimineață, Tudorel Toader a răspuns la întrebările presei despre această intenție a lui Dragnea.

  ”Dânşii dacă vor fi autorii sesizării în conţinut şi în formă, eventual dacă mă întreabă, îmi voi spune părerea la momentul respectiv”, a declarat ministrul Justiției, completând diplomatic – ”Fiţi de acord că nu pot să îmi spun părerea pe un document pe care nu l-am văzut”.

  În declarația sa de aseară, Dragnea l-a acuzat pe Iohannis că ”trădează interesele României”, făcând referire la declarația acestuia că ”Guvernul României, că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE”.

  ”Asta e act de trădare a intereselor naţionale ale unei ţări practicat de Klaus Werner Iohannis”, a declarat Liviu Dragnea, transmite Mediafax

  Cităm din Constituția României, Articolul 96 - ”Punerea sub acuzare”:

  (1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.

  (2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

  (3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept.

  (4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

  Tematic

  Ofiţer de informaţii: „Cea mai mare trădare naţională a românilor din ultimii ani”
  Scandalul zilei: Acord 100% pentru acuzarea lui Iohannis de Înaltă Trădare - document!
  Confirmare oficială: "Lucrăm la acuzarea lui Iohannis pentru înaltă trădare!"
  Tagurile:
  Toader Tudorel, declarație, Klaus Iohannis, plângere


  Știrile Zilei