15:45 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Tudorel Toader

  Flash: Tudorel Toader, declarație explozivă chiar la prima oră!

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5548200

  Toader. ”De doi ani, de când sumt ministru, am constatat şi m-am convins de ceea ce ştiam: au ieşit la suprafaţă multe nereguli”

  BUCUREȘTI, 20 dec - Sputnik, Evan Răutu. Chiar la prima oră, ministrul Justiției a avut o nouă întâlnire cu presa, la intrarea în Minister. Presa a atacat un subiect fierbinte - Livia Stanciu, fosta șefă a Curții Supreme, este în acest moment judecător al CCR – deci cum ar putea răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat cu menținerea și folosirea completurilor de cinci?

  Demiterea ei de către Klaus Iohannis – a fost sugestia presei, o provocare pentru ministrul Toader. Ministrul însă nu a căzut în capcană, răspunzând inteligent…

  ”Dacă vreți să extindem discuția... și Lazăr este încă procuror general”, a răspuns zâmbind ironic Toader. ”Sunt mulți care nu sunt la locul lor - cum ar fi Augustin Lazăr care încă este procuror general,  deci sunt mulți de-alde încă, nu sunt la locul lor”, a completat ministrul.

  O altă  întrebare cheie s-a referit la judecătoarea Cristina Tarcea, actual preşedinte al ÎCCJ – dacă aceasta ar trebui anchetată penal după ce a refuzat să aplice legea, fapt care care a dus la anularea unor sentinţe în dosare celebre.

  ”Sunt convins de faptul că ştiţi că ministrul nu se ocupă de anchete”, a răspuns, Toader, ”am auzit şi eu că s-a declanşat o acţiune disciplinară împotriva preşedintelui ÎCCJ”

  Garantul independenţei justiţiei este CSM, spune abilul ministru. ”Întrebaţi secţia de judecători, întrebaţi secţia judiciară, ministrul Justiţiei nu se ocupă de aşa ceva”, a spus Tudorel Toader.

  ”De doi ani, de când sumt ministru, am constatat şi m-am convins de ceea ce ştiam: au ieşit la suprafaţă multe nereguli”, este mesajul matinal al ministrului Tudorel Toader.

  Tagurile:
  responsabilitate, complet de 5, Livia Stanciu, Toader Tudorel
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei