17:08 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Eugen Orlando Teodorovici

  Răsturnare de situație: Reacție surpriză la ”Taxa pe lăcomie” – Orlando ”a dat lovitura”!

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1589121

  Ministrul care a lansat această idee, Eugen Orlando Teodorovici, dă o lovitură, consolidându-și poziția în topul personalităților momentului 

  BUCUREȘTI, 21 dec - Sputnik, Evan Răutu. După anunțul surpriză făcut de Eugen Orlando Teodorovici privind noile măsuri fiscale cuprinse în așa zisa ”Taxă pe lăcomie”, mai multe asociații de afaceri, ONG-uri, persoane publice dar mai ales politicieni au reacționat dur, condamnând Ordonanța propusă de Guvern.

  ”Ne-am consultat cu mai multe organizații patronale, vom discuta și în CES măsurile”, a explicat ieri, la Parlament, Viorica Dăncilă. 

  Una dintre cel mai importante agenții de presă, DC News, condusă de cunoscuții jurnaliști Val Vâlcu și Bogdan Chirieac, a realizat un sondaj interesant pe această temă.

  Sondajul propunea cititorilor portalului media două variante: ”Taxa pe lăcomie este – JUSTIFICATĂ” sau, dimpotrivă, ”Taxa pe lăcomie este – ”PERICOL PENTRU ECONOMIE”.

  Rezultatul este surprinzător, mai ales prin contra propaganda  care a fost făcută acestei măsuri: peste două treimi dintre cititori (67.33%) consideră că ”Taxa pe lăcomie este – JUSTIFICATĂ”, și numai 32,67 au o părere contrară.

  Sondajul a fost lansat miercuri, 19 decembrie, la ora 20.00 și au votat  peste 34.000 de cititori ai DC News.

  Sondaj: ”Taxa pe lăcomie este...
  © Photo : Captură ecran. DC News
  Sondaj: ”Taxa pe lăcomie este...

  În prezentarea sondajului, agenția citată menționează declarațiile lui Teodorovici și a președintelui PSD, Liviu Dragnea despre această măsură:

  Eugen Orlando Teodorovici:

  ”Taxa se stabileşte pe baza mediei trimestriale a ratelor ROBOR la 3 şi la 6 luni, atunci când este depăşită valoarea de 1,5% - acesta este pragul până la care nu se aplică o astfel de taxă”, a explicat Teodorovici.

  Liviu Dragnea:

  ”Toți cei care vor pierde bani critică, dar românii și statul român care vor câștiga bani susțin această ordonanță”.

  Concluzia agenției citate este clară: ”Rezultatul sondajului arată că PSD a dat o lovitură cu ”taxa pe lăcomie”, majoritatea celor care au votat fiind de acord cu introducerea acestei taxe”.

  Adăugăm și faptul că ministrul care a lansat această idee, Eugen Teodorovici, dă și el o lovitură, consolidându-și poziția în topul personalităților momentului  - cu șanse reale de a rămâne în prim plan sau chiar să devină candidatul PSD la prezidențiale, așa cum  apreciază mai mulți analiști.

  De menționat că, în opinia noastră, un aport la acest succes de public l-a avut cu siguranță și declarația puternică a lui Liviu Dragnea după atacurile marilor companii:

  ”Eu îi sfătuiesc, îi avertizez să înceteze să mai şantajeze statulul român - statul român nu e un sat fără câini şi nici nu e un stat la cheremul unor companii”, a declarat Liviu Dragnea.

  Tematic

  Salariul minim crește la 2.080 de lei. Teodorovici a anunțat data
  ”Sunteți obraznic!” Teodorovici dă de pământ cu un lider liberal – iată motivul enervării
  Teodorovici combate prognozele Comisiei Europene. Omologul său italian face același lucru
  E oficial. Teodorovici a anunțat data la care România va trece la moneda euro
  Declarație șoc înainte de CExN: Teodorovici pentru prezidențiale, ”șanse foarte mari”!
  Tagurile:
  lăcomie, taxa, Declarații, Eugen Teodorovici
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei