10:16 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  8864237112

  Sputnik România Moldova o propune pe Viorica Dăncilă pentru titlul de Omul Politic Român al Anului Centenarului vă invităm să vă exprimați acordul cu această propunere prin intermediul unui sondaj

  BUCUREȘTI, 26 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cu siguranță, 2018 a fost un an special, nu doar prin semnificația sa deosebită – 100 de ani de la Marea Unire – dar și prin frământările continue.

  În acest context, suprastructura politică a fost afectată puternic, mai ales la nivelul puterii, împiedicată prin toate mijloacele să își exercite atribuțiile guvernamentale și să pună îm aplicare programul de guvernare – manifestații, denunțuri penale, campanii de denigrare, reclamații la nivel internațional, intervenții din străinătate, atacuri în număr record la CCR etc.

  În aceste condiții un om politic s-a dovedit o uriașă supriză, dovedind calm, pricepere și, peste toate, un nivel al demnității mult peste ce am văzut în ultimii ani – premierul Viorica Dăncilă.

  Prima femeie din istoria țării care conduce Guvernul a avut intervenții memorabile în Parlament, în cadrul unor manifestări interne și internaționale, la ședințele Cabinetului sau în diverse interviuri și conferințe de presă.

  Una dintre aceste intervenții al premierului Dăncilă, susținută chiar în Parlamentul European pe 3 octombrie 2018, poate fi considerată istorică:

  ”În numele României spun de la început că nu am venit să dau socoteală” – sunt cuvinte pe care niciun premier sau șef de stat român nu a mai avut curajul să le rostească în fața Europei.

  În plus, Viorica Dăncilă a fost principalul promotor al discursului civilizat pe plan intern, al colaborării în momentele cheie - și a știut să treacă peste iinsulte - și să facă față unei campanii de jigniri - evident orchestrată.

  Pe plan extern a promovat apropierea DEMNĂ de Uniunea Europeană, dar a insistat pe relaționarea interbalcanică, precum și cu două puteri extra comunitare – Israel și Turcia.

  Desigur, nu se poate spune că totul a fost perfect pe plan intern – fapt pe care chiar premierul îl recunoaște – dovedindu-și și la acest capitol bunul simț aproape unic în politica noastră.

  În aceste condiții, Sputnik România Moldova o propune pe Viorica Dăncilă pentru titlul de Omul Politic Român al Anului Centenarului.

  Vă invităm să vă exprimați acordul cu această propunere prin intermediul unui sondaj cu o singură întrebare:

  Sunteți de acord că Omul Politic Român al Anului Centenarului este Viorica Dăncilă?

  Da, sunt de acord.

  Nu, sunt alți oameni poltici care merită acest titlu.

  Nu știu.

  Tematic

  Acum, Viorica Dăncilă și Tudorel Toader – gest în premieră, exemplu de comportament!
  Viorica Dăncilă a dat o lecție de comportament la Moțiune și a făcut praf Opoziția
  Premieră: Viorica Dăncilă s-a enervat și dat de pământ cu Raluca Turcan
  Mihai Fifor șterge pe jos cu Orban, care a jignit-o grosolan pe Viorica Dăncilă!
  Tagurile:
  România, omul politic, Viorica Dancila, sondaj


  Știrile Zilei