03:20 24 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.09
 • UAH0.63
  Klaus Iohannis

  Iohannis, palmă pentru PSD: „O să aibă ocazia să mai încerce o dată”

  © Photo: Președintele României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  92713

  Şeful statului a anunţat că nu acceptă cele două propuneri înaintate de Guvern: pentru Ministerul Transporturilor - Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul de la Dezvoltare.

  BUCUREŞTI, 4 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. În cadrul primei declaraţii de presă din 2019, Klaus Iohannis a explicat că, joi a semnat decretele de revocare ale miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova şi că acestea au fost şi publicate.

  De asemenea, el a precizat că nu a formulat, deocamdată, argumentele de refuz, dar că echipa sa lucrează, deoarece „aici este vorba despre argumente de legalitate şi oportunitate”. Iohannis a declarat că, până la mijlocul săptămânii viitoare, va face publică această analiză de oportunitate şi legalitate.

  Președintele a spus că va vedea ce propuneri va face PSD și le va analiza. Social-democrații ar putea să o propună pe Lia Olguța Vasilescu la Transporturi, după ce președintele a refuzat-o la Dezvoltare, notează stiripesurse.ro

  „Nu știu ce va face PSD, vom observa. Vom vedea când vom avea o propunere și o vom analiza cu juriștii (dacă PSD o va propune pe Lia Olguța Vasilescu la Transpoturi). Atâta vreme cât există un ministru pe scaunul de ministru, nu e blocaj, iar dacă PSD dorește alți miniștri, să facă alte propuneri. O să aibă ocazia să mai încerce o dată”, a declarat Klaus Iohannis.

  În ceea ce priveşte discuţiile cu premierul României, şeful statului a menţionat că va discuta cu Viorica Dăncilă ori de câte ori îl va căuta în chestiuni ce privesc Guvernul. El a punctat, de asemenea, că nu îi transmite mesaje prin presă şefei Executivului.

  Tagurile:
  PSD, Miniștri, Klaus Iohannis
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei