09:45 18 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  115730

  Ședință dificilă la CSM – și o veste care zguduie sistemul, unul dintre cele mai importante personaje renunță la bătălie.

  BUCUREȘTI, 7 ian - Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, șefa interimară a DNA, Anca Jurma a anunţat că nu mai doreşte să continue interimatul la conducerea DNA, anunță DC News

  ”Anca Jurma a anunţat, prin intermediul unei scrisori transmise Secţiei pentru procurori a CSM, că nu mai vrea să continue mandatul interimar la conducerea DNA”, scrie agenția, citându-l pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

  Procuroarea a surprins Secţia pentru procurori a CSM, care trebuia să dezbată chiar azi propunerea de prelungire a delegării sale la conducerea DNA.

  ”În timpul şedinţei, în timpul deliberărilor, la secţie s-a primit o declaraţie din partea doamnei Jurma prin care renunţă la consimţământul prealabil acordat”, a spus ministrul Toader. ”În cazul acesta, Secţia nu avea cum decât să ia act de voinţa dânsei, de retragere a acordului şi vom vedea ce va decide Secţia la o şedinţă ulterioară”, a explicat Tudorel Toader.

  De asemenea, Toader a precizat că joia viitoare Secţia pentru procurori a CSM se va reuni şi ”probabil se va decide” asupra noii propuneri de interimar la șefia DNA.

  Tematic

  Sabbagh anunță o revenire în forță a DNA, probleme pentru un președinte!
  Flash: Traian Băsescu a fost chemat la DNA – acum este în fața procurorilor!
  Manevră majoră la DNA – chiar când lumea urmărea ce se petrece la Bruxelles!
  Tudorel Toader trece peste CSM și trimite lui Iohannis propunerea pentru DNA!
  Schimbare la DNA - prima declarație a "noii Kovesi"
  Tagurile:
  refuz, interimat, Anca Jurca, DNA


  Știrile Zilei