09:42 21 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Carmen Dan

  Carmen Dan, atac neobișnuit de puternic la Iohannis - îi aruncă în față o acuzație gravă!

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (199)
  4751110

  Șeful sindicatului polițiștilor: ”Capitalul electoral se câştigă luptând pentru o Românie sigură şi stabilă - vă cer, domnule Preşedinte, ca bătăliile politice pe care le duceţi să le ţineţi departe de Poliţia Română”

  BUCUREȘTI, 10 ian - Sputnik, Evan Răutu. ”Cu amărăciune vă scriu că dumneavoastră ar trebui să fiţi şi preşedintele poliţiştilor. Să aveţi în atenţie şi problemele cu care se confruntă aceştia şi familiile lor. Prin această acţiune îmi demonstraţi că vă doriţi o Românie cu ape tulburi, unde stoparea abuzurilor, furturilor şi a tuturor infracţiunilor să fie, în continuare, îngreunată”.

  Am citat din scrisoarea trimisă de Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, președintelui Iohannis, după ce acesta a atacat la CCR și a cerut reexaminarea Legii privind întărirea autorităţii poliţistului – motivând o lipsă a avizului CSAT.

  Desigur, legea în cauză stârnește multe patimi politice, mai ales după incidentele de la mitingul din 10 august – iar Iohannis s-a situat clar pe o poziție antagonică cu Guvernul și cu poliția și Jandarmeria.

  ”Capitalul electoral se câştigă luptând pentru o Românie sigură şi stabilă, pentru un climat de linişte şi siguranţă publică - în acest sens, vă cer, domnule Preşedinte, ca bătăliile politice pe care le duceţi şi le veţi duce să le ţineţi departe de Poliţia Română”, scrie Surugiu – acuzându-l direct pe Iohannis că a făcut doar un demers politic, pentru a câștiga capital electoral.

  De aceeași părere este și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a dezvăluit aseară, la RTV, că  Iohannis nu a intenționat nici un fel de dialog pe tema Legii în cauză - înainte de a o ataca la CCR.

  ”Nu am avut ocazia să-i spun ceea ce gândesc, pentru că domnul Iohannis, până să atace la CCR pachetul pe autoritatea poliţistului, nu a avut interesul să-mi spună că are această intenţie sau că are anumite neclarităţi şi să putem avea un dialog pe marginea acestui subiect”, a spus Carmen Dan.

  Mai mult, ministrul de Interne a exprimat deschis o opinie care va stârni multe critici: Iohannis sabotează Guvernul!

  ”Observ o insistenţă a preşedintelui de a sabota absolut orice acţiune a Guvernului”, a declarat tranșant ministrul Carmen Dan.

  De altfel, cu o zi mai devreme, Carmen Dan scrisese un alt mesaj foarte dur, din care cităm:

  ”Atât poate… din frustrare, din disperare, din ambiție bolnăvicioasă. Indiferent ce îl ”mână în luptă” pe președintele țării, efectele blocării constante a oricărui demers, fără niciun temei legal, se răsfrâng asupra românilor!”

  Și, adresându-se direct lui Iohannis, Carmen Dan îi cere președintelui să nu depășească anumite limite – nici măcar pentru scopurile sale electorale.

  ”Domnule președinte Klaus Werner Iohannis, înțelegem cu toții că ați face orice pentru a obține al doilea mandat - dar acest ”orice” trebuie să aibă anumite limite, care sunt impuse de elementarul bun simț și care sunt respectate, în general, de majoritatea actorilor politici”, a scris Carmen Dan pe pagina sa de Facebook

  Тема:
  Klaus Iohannis (199)

  Tematic

  Carmen Dan, provocare pentru Serviciile Secrete - îl vizează și pe Iohannis!
  Carmen Dan face praf acțiunea procurorilor: "E Ordin pe unitate"
  Carmen Dan intervine ferm și clarifică două aspecte controversate
  Tagurile:
  acuzație, Atac, Klaus Iohannis, Carmen Dan


  Știrile Zilei