05:11 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Discursul premierului Viorica Dăncilă la dezbaterea în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului asupra Moțiunii de cenzură

  Scandal monstru, Viorica Dăncilă cere în Premieră intervenția serviciilor!

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2320161

  Cea mai scandaloasă situație – posibile implicații de mare corupție, premierul intervine puternic și nu lasă loc de întors! Ar putea cădea un ministru!

  BUCUREȘTI, 17 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Încă de dimineață, Corpul de control al premierului a fost trimis la Complexul Energetic Oltenia. Acum puțin timp, premierul a anunțat că informarea privind situația critică de la CEO i-a fost adusă la cunoștintă abia ieri, ”cu nepermisa si suspecta întârziere”.

   ”Am cerut ministrului Energiei să meargă la Târgu Jiu, am cerut să se convoace grupul de lucru interministerial pentru siguranța energetică”, a declarat premierul.

  Pe lângă aceasta, Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de azi, a făcut un anunț în premieră pentru mandatul său – apelul la serviciile de informații!

  ”Am solicitat tuturor structurilor de siguranță națională informații despre această situație extrem de gravă și verificarea celor apărute în spațiul public privind achiziții de energie din alte tari la prețuri foarte mari, pentru a afla dacă există o legătură între acest blocaj și dorința unora de a face speculații”, a declarat Dăncilă.

  Nimeni nu se poate juca cu siguranţa energetică a României, a subliniat premierul.

  De altfel, situația creată poate însemna sfârșitul pentru ministrul Energiei, Anton Anton, membru ALDE și apropiat al lui Tăriceanu. Mai mulți membri ALDE sunt acuzați de favoritism la CEO, în timp ce situația minerilor și a combinatului se agrava.

  Vom reveni și cu alte date.  Știrile Zilei